fbpx
<

Geef om katholieke journalistiek

doneer
Archief

The Passion 2016 in Amersfoort

KN Redactie 2 september 2015
image

The Passion 2016 wordt op Witte Donderdag opgevoerd in het centrum van Amersfoort en live uitgezonden op tv.

Bekende Nederlanders

Het verhaal van het lijden, sterven en de verrijzenis van Jezus wordt verteld aan de hand van eigentijdse muziek. Er is nog niet bekend welke bekende Nederlanders komend jaar mee zullen spelen en zingen in The Passion.

Processie

Tegelijk met de vertelling van het paasverhaal, zal ook een processie door de stad worden gehouden. Daarbij lopen ruim duizend deelnemers met een groot verlicht kruis naar het hoofdpodium.

Eer voor Amersfoort

Burgemeester Bolsius van Amersfoort vindt het een eer dat The Passion in 2016 in zijn stad plaatsvindt. “Het is voor Amersfoort een enorme uitdaging om dit grote live-event in de stad te ontvangen. Miljoenen mensen bekijken de vertelling thuis, terwijl tienduizenden naar de stad komen om het van dichtbij mee te maken. Ook voor veel Amersfoorters is het een unieke gebeurtenis in hun eigen stad.”

Eerdere edities

The Passion is een samenwerking tussen de omroepen EO en KRO. Het evenement wordt in 2016 voor de zesde keer op rij gehouden. Eerdere edities hadden plaats in Gouda, Rotterdam, Den Haag, Groningen en Enschede. Naar de laatste editie keken 3,5 miljoen mensen. Duizenden bezoekers zagen The Passion toen live in het centrum van Enschede.