fbpx
<

Geef om katholieke journalistiek

doneer
Archief

‘Timmermans propaganda voor homohuwelijk tast onpartijdigheid EC aan’

KN Redactie 21 juli 2015
image

Dat stelt European Dignity Watch, een ngo voor persoonlijke vrijheid en verantwoordelijkheid, grondrechten en het gezin.

Homohuwelijk aanvaarden’

In een gastlezing ter gelegenheid van het Gelijkheidsgala dat werd georganiseerd door de International Lesbian, Gay, Bisexual Trans and Intersex Association (ILGA) vroeg Timmermans mensen “zonder reserve het homohuwelijk te aanvaarden zoals andere huwelijken” in de EU. Hij vroeg verder om een “omvattende LGBT-beleidsbenadering” zodat de LGBTI gemeenschap “volledige rechten, volledig respect en volledige deelname” in de Europese samenleving kan hebben.

Jammerlijke overschrijding mandaat

Je zou niet verwachten, aldus European Dignity Watch, dat de op een na hoogste ambtsbekleder van de Europese Commissie zo openlijk – en zo expliciet – een controversiële lobbygroep ondersteunt. De aard van zijn rol vereist dat hij zich houdt aan zijn mandaat om zijn taken onpartijdig te vervullen – en zich op een waardige manier te gedragen die de neutraliteit respecteert ten aanzien van strijdpunten waarover in Europa geen consensus bestaat. Helaas, aldus  European Dignity Watch, vormt het gedrag van Timmermans en zijn open steun voor het homohuwelijk voor heel Europa een jammerlijke overschrijding van dit mandaat. (KN/EDW)