fbpx
<

Geef om katholieke journalistiek

doneer
Archief

‘Tweede man’ Vaticaan: referendumuitslag Ierland ‘iets van een nederlaag’ voor de mensheid

KN Redactie 27 mei 2015
image

Dat zei de ‘nummer twee’ van het Vaticaan, kardinaal-staatssecretaris Pietro Parolin. Ierland werd zaterdag het eerste land dat het ‘homohuwelijk’ bij referendum legaliseerde. Parolin deed zijn uitspraak dinsdag, meldt Radio Vaticaan.

‘Diep bedroefd’
“Ik was diep bedroefd door de uitslag”, aldus de kardinaal. De Kerk moet “aandacht schenken aan deze realiteit”, maar moet “al haar toewijding versterken en een poging doen onze cultuur te evangeliseren”.

‘Iets van een nederlaag’
Volgens de kardinaal-staatssecretaris was het referendum “niet alleen een nederlaag voor christelijke principes, maar iets van een nederlaag voor de mensheid”. Parolin benadrukte dat de toewijding van de Heilige Stoel aan het revitaliseren van het gezin “in het centrum blijft”, vooral tijdens de komende gezinssynode.

Verdedigd, beschermd en bevorderd
Hij zei ook dat het gezin moet worden verdedigd, beschermd en bevorderd omdat het altijd de toekomst van “de mensheid en de Kerk” zal blijven vertegenwoordigen. “Het aanvallen zou zijn als het verwijderen van de fundering van het gebouw van de toekomst”, aldus de kardinaal.