fbpx
<

Geef om katholieke journalistiek

doneer
Archief

Vaticaan: milieu-encycliek wordt niet uitgesteld

KN Redactie 15 mei 2015
image

Dat schrijft Vaticanist Edward Pentin van de National Catholic Register.

Geen uitstel
Volgens Pentin heeft de Vaticaanse woordvoerder, Federico Lombardi, hem verzekerd dat de encycliek zoals aangekondigd in juni zal worden gepubliceerd. “Er was geen en is geen enkel uitstel ten opzichte van wat was verwacht”, aldus pater Lombardi.

Nog geen datum
Hij kon nog geen exacte datum noemen waarop de publicatie van het langverwachte document zal plaatsvinden.
In maart liet het Vaticaan weten dat de encycliek bijna klaar was en vermoedelijk nog voor de zomer zou worden gepresenteerd.

In de prullenbak
De doorgaans goed ingevoerde Vaticanist Sandro Magister van L’Espresso had gemeld dat paus Franciscus een ontwerptekst “in de prullenbak” zou hebben gegooid. Als auteur noemt Magister aartsbisschop Victor Manuel Fernández, rector van de Katholieke Universiteit van Argentinië en vertrouweling van paus Franciscus. Fernández wordt genoemd als een van de co-auteurs van de eerste encycliek van Franciscus, Evangelii Gaudium. De tekst zou door de Congregatie voor de Geloofsleer onder leiding van kardinaal Müller volledig afgekraakt zijn.

Correcties
Desgevraagd zou Lombardi aan Pentin hebben laten weten dat het gangbaar is om een encycliek voor te leggen aan de Congregatie voor de Geloofsleer. Daarbij kunnen wijzigingen worden aangebracht. Lombardi zei niet te weten dat er problemen zouden zijn waardoor de publicatie vertraging op zou kunnen lopen.


Warning: Use of undefined constant PRODUCTION - assumed 'PRODUCTION' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/229029.cloudwaysapps.com/bjfkbkqnbn/public_html/wp-content/themes/kn/functions/default.php on line 21