fbpx
<

Geef om katholieke journalistiek

doneer
Archief

Vaticaan neemt Eritrees gezin op

KN Redactie 17 januari 2016
image

Het jongste is nog maar enkele maanden oud. De twee andere kinderen, die zich nu nog in een vluchtelingenkamp in Ethiopië bevinden, probeert de gemeenschap Sant’Egidio naar Italië te laten uitreizen. Het gezin is niet in het Vaticaan zelf maar in een grote nabij woning van het Vaticaan ondergebracht.

Elke parochie

De zorg ervoor heeft de Vaticaanse parochie Sint Pieter op zich genomen. Paus Franciscus heeft op 6 september opgeroepen in elke parochie een vluchtelingengezin op te nemen. Hij kondigde daarbij aan dat hierbij de beide Vaticaanse parochies Sint Pieter en Sint Anna betrokken zouden worden. Sinds september is al een Syrisch vluchtelingenechtpaar met twee kinderen in een Vaticaanse woning ondergebracht.

Verdrag van Dublin

De vluchtelingen uit Eritrea waren volgens het Vaticaan na hun aankomst in Italië eerst doorgereist naar Noorwegen. Daar werden ze met een beroep op het verdrag van Dublin naar Italië teruggestuurd. Samen met de moeder van de drie kinderen woont ook een bevriende vrouw met haar zoontje in het appartament, aldus het Vaticaan. (KN-KNA)