fbpx
<

Geef om katholieke journalistiek

doneer
Archief

Vaticaan verdedigt benoeming Chileense bisschop

KN Redactie 1 april 2015
image

In een korte verklaring schrijft woordvoerder pater Ciro Benedettini dat, alvorens de benoeming op 31 maart werd gedaan, “de Congregatie voor de Bisschoppen de kandidatuur van de prelaat zorgvuldig onderzocht en geen objectieve redenen vond die de benoeming uitsluiten”. Een groep gelovigen, priesters en politici protesteerde in een brief aan de paus tegen de benoeming.

Ontkend
Mgr. Barros’ installatie ging gepaard met protesten in de kathedraal van Osorno en leden van de pauselijke commissie tegen seksueel misbruik stelden de benoeming openlijk in vraag. De bisschop zelf heeft altijd ontkend geweten te hebben van seksueel misbruik door een voormalige vriend.

Met de paus gesproken
De Chileense aartsbisschop Chomali Garib van Concepcion liet eerder weten met de paus over de controversiële benoeming te hebben gesproken. De paus zou gezegd hebben dat hij de zaak had bekeken en “dat er helemaal geen objectieve reden was om bisschop Barros niet te installeren als diocesane bisschop”.


Warning: Use of undefined constant PRODUCTION - assumed 'PRODUCTION' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/229029.cloudwaysapps.com/bjfkbkqnbn/public_html/wp-content/themes/kn/functions/default.php on line 21