fbpx
<

Geef om katholieke journalistiek

doneer
Archief

Vaticaans cricketteam op Amerikaanse sportzender

KN Redactie 27 maart 2015
image

Het WK cricket is na de Olympische Spelen en het WK voetbal het best bekeken sportevenement ter wereld.

Bedenker team
ESPN heeft een achtergrondfilmpje van ruim vijf minuten gemaakt over het Vaticaanse cricketteam, St. Peter’s Cricket Club, dat voornamelijk bestaat uit in Rome woonachtige priesters en seminaristen uit grote cricketlanden als Pakistan, India en Sri Lanka.

In het filmpje is onder meer een interview te zien met de Australische ambassadeur bij de Heilige Stoel, John McCarthy: de bedenker van het Vaticaans cricketteam.

Evangelisatie
Het Vaticaan was in 2013 snel overtuigd van de kracht en mogelijkheden van cricket om het geloof te verspreiden en het Evangelie op plekken te brengen waar het christendom marginaal aanwezig is, zoals Zuidoost-Azië waar veel hindoes wonen. Cricket is na voetbal de meest gespeelde sport ter wereld.

Het Vaticaans cricketteam is onderdeel van de Pauselijke Raad voor de Cultuur.

Engeland en Pakistan
Verder zijn in het filmpje beelden te zien van de eerste officiële wedstrijd die het Vaticaans cricketteam vorig jaar in Engeland speelde tegen het elftal van de Anglicaanse Kerk. Voordat de spelers en staf naar Engeland vertrokken werden ze door paus Franciscus gezegend.

Daarnaast is het Vaticaans cricketteam vorig jaar door de gouverneur van de Pakistaanse provincie Sindh, Ishrat-ul-Ibad Khan, uitgenodigd om een wedstrijd te spelen tegen zijn eigen team (Governor of Sindh’s XI), dat uit islamitische theologiestudenten bestaat.

Het is overigens niet voor het eerst dat een sportzender aandacht besteed aan het Vaticaans cricketteam. Vorig jaar maakte Sky Sports een tien minuten durend filmpje over het cricketelftal van de paus.

Bekijk hier het filmpje van ESPN

St. Peter's Cricket Club

Thanks to ESPN Cricinfo

Posted by St. Peter's Cricket Club – Vatican on woensdag 25 maart 2015

Bekijk hier het filmpje van Sky Sports