fbpx
<

Geef om katholieke journalistiek

doneer
Archief

Verborgen camera onthult orgaanhandel bij ongeborenen in VS

KN Redactie 15 juli 2015
image

Deze erkent voor de verborgen camera dat de pro-abortusorganisatie voor ‘reproductieve gezondheidsrechten’ de procedure voor gedeeltelijke geboorte-abortus gebruikt om ongeschonden lichaamsdelen van het foetus te verkopen. De prijzen ligt tussen de 30 en 100 dollar per stuk. Orgaanhandel is strafbaar. De video is te bekijken op de website van LifeSiteNews.

In trek

Dr. Deborah Nucatola is sinds 2009 directeur van medische diensten van Planned Parenthood. Op de video heeft zij een ontmoeting met onderzoekers die zich voordoen als kopers namens een farmaceutisch bedrijf. Drinkend van een wijntje, vertelt dr. Nucatola dat speciaal levertjes in trek zijn, hoewel ook “veel mensen momenteel ongeschonden hartjes zoeken”. Ook is er vraag naar de longen en naar beentjes. Planned Parenthood klinieken willen die leveren, verzekert zij.

‘Achterbakse profiteurs’

Prolife-leiders in de VS eisen een parlementair onderzoek naar de onthullingen. “Deze video laat een schokkende werkelijkheid zien over het gruwelijke, onmenselijke business model van Planned Parenthood”, zegt dr. Charmaine Yoest, presidente van Americans United for Life (AUL). Zij wijst erop dat Planned Parenthood een scherpe anti-leven koers is gaan varen: “Minder borstonderzoek, meer winst”, zodat “nu zelfs de lichaampjes van ongeborenen handelswaar zijn”. AUL roept op tot een onmiddellijk onderzoek door het Congres. “En, even belangrijk, het is nu de tijd alle subsidie voor Planned Parenthood in te trekken. De belastingbetaler zou niets van doen moeten hebben met deze achterbakse profiteurs.” (KN/LSN)