fbpx
<

Geef om katholieke journalistiek

doneer
Archief

VN: IS kruisigt en begraaft levende kinderen

KN Redactie 6 februari 2015
image

Dit meldt de Franstalige website Aleteia. Het moorden gebeurt door leden van Islamitische Staat die het vooral voorzien hebben op kinderen die “behoren tot religieuze of etnische minderheden”, aldus het rapport [pdf]. Bij de wreedheden zijn “inbegrepen meerdere massa-executies van jongens, alsook onthoofdingen, kruisigingen en het begraven van levende kinderen”.

Levend begraven
Ook is IS verantwoordelijk voor systematisch seksueel geweld tegen kinderen, voor ontvoeringen en het in seksuele slavernij brengen van kinderen. “De kinderen van minderheden zijn op vele plaatsen gevangen genomen, verkocht op markten met een aan hen bevestigd prijskaartje, zij werden verkocht als slaven.” Volgens recente informatie verkopen de militanten van IS niet alleen Irakese kinderen als seksslaven, maar doden zij andere kinderen door hen te kruisigen of hen levend te begraven.

Minderheden
“Wij hebben berichten ontvangen dat kinderen, met name geestelijk gestoorde, gebruikt worden als kamikazes, hoogstwaarschijnlijk zonder dat zij dit beseffen. Een video op internet toont zeer jonge kinderen van ongeveer acht jaar en jonger die getraind worden als kindsoldaten”, benadrukt Renate Winter, expert en lid van de commissie. “Met name houdt de marteling en moord op kinderen ons bezig, in het bijzonder die van minderheden, maar die niet alleen.” (Aleteia)