fbpx
<

Geef om katholieke journalistiek

doneer
Archief

Vermeende jihadisten opgepakt die paus online bedreigden

KN Redactie 3 december 2015
image

De Italiaanse autoriteiten omschreven hen als “zeer gevaarlijk”, maar zeiden ook dat de vier niet bij een specifiek terreurplan betrokken waren. Dat meldt Catholic News Agency.

Verdenking van ‘vergoelijken terrorisme’

“Ze bedreigden de paus, vierden de recente aanvallen in Parijs en bedreigden de voormalige ambassadeur van de Verenigde Staten in Kosovo”, zei politiecommandant Carmine Esposito uit het Noord-Italiaanse Brescia.

De vier zijn gearresteerd op verdenking van “vergoelijken van terrorisme” en het aanzetten tot raciale haat, meldt Reuters. De online bedreigingen omvatten onder meer uitspraken dat Franciscus de laatste paus zal zijn.

Twee verdachten worden Italië uitgezet

De vier mensen, met de Kosovaarse nationaliteit, werden op 1 december opgepakt in Italië en Kosovo. De Italiaanse politie deed volgens The Local invallen in Brescia, Vicenza en Perugia.

Twee van de verdachten worden Italië uitgezet, terwijl een derde onder speciale observatie wordt geplaatst. De vermeende leider van de groep, die in Kosovo werd opgepakt, had gevechtservaring opgedaan buiten het land.

‘Zeer gevaarlijke groep’

De politie zei dat de vermeende terroristen een “zeer gevaarlijke groep” vormden die “de ideologie van de jihad propageerden via sociale netwerken”. De groep wordt er ook van verdacht banden te hebben met jihadisten in Syrië.

De arrestatie volgde op een tip van de Amerikaanse FBI.

Sint-Pieter en kathedraal Milaan

Na de aanslagen in Parijs op 13 november waarschuwde de Amerikaanse ambassade in Rome op 18 november dat de Sint-Pieter, de kathedraal van Milaan en andere prominente locaties potentiële doelwitten zijn.

Kardinaal-staatssecretaris Pietro Parolin zei tegen La Croix dat het Vaticaan doelwit van aanvallen zou kunnen zijn vanwege zijn religieuze belang, en dat het in staat was zijn beveiliging op te voeren.


Warning: Use of undefined constant PRODUCTION - assumed 'PRODUCTION' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/229029.cloudwaysapps.com/bjfkbkqnbn/public_html/wp-content/themes/kn/functions/default.php on line 21