fbpx
<

Geef om katholieke journalistiek

doneer
Archief

‘Vlaanderen verslaat Nederland als wereldkampioen euthanasie’

KN Redactie 19 maart 2015
image

Dat wil zeggen: uitdroging tot de dood erop volgt, na eerst in diepe coma gebracht te zijn. Dat meldt prolife jurist Wesley J. Smith in National Revue. “België heeft daarmee Nederland ingehaald als hoofdstad van de verhaaste dood.” 

Met hulp arts
Recent Trends in Euthanasia and Other End-of-Life Practices in Belgium bericht bovendien dat 6,3 procent van de overlijdens in Vlaanderen het gevolg zijn van “sterven met hulp van een arts”. Deze aanduiding werd gedefinieerd als een dodelijk injectie op verzoek van de patiënt (“euthanasie”), hulp bij zelfdoding of “dood zonder uitdrukkelijk verzoek”)

‘Terminale sedatie’
Maar er is meer: niet minder dan twaalf procent sterft door “volledige permanente sedatie tot aan de dood”. Palliatieve sedatie is niet hetzelfde, wat betekent dat het in de meeste gevallen gaat om “terminale sedatie”: mensen in een coma brengen en eten en drinken onthouden tot de dood erop volgt, een soort verdoken euthanasie.

Groeiende steun
De studie laat ook groeiende steun zien voor het doden van patiënten door medici onder artsen, patiënten en families. (KN/National Revue)