fbpx
<

Geef om katholieke journalistiek

doneer
Archief

Vrouw (76) aangevallen in kerk; vraagt om gebed daders

KN Redactie 20 augustus 2015
image

De vrouw maakt het goed en verblijft bij een vriend om te herstellen, schrijft priester James Netusil, kapelaan van de St.-Ceciliakathedraal, op de Facebookpagina van de kerk.

‘Voor haar aanvallers bidden’

“Ze is dankbaar voor al jullie gebeden en haar hoop is dat jullie voor haar aanvallers zullen bidden. Wat een getuige van christelijke vergeving. God zegene haar!”

Klap

De vrouw stond zondag in de hal van de kathedraal een parochieblad te lezen toen een man haar van achteren benaderde, haar tasje pakte en de deur uit rende. Een tweede man sloeg haar vervolgens in het gezicht, waarop zij neerviel. In haar val raakte ze met haar hoofd een tafel.

De vrouw werd daarna naar een ziekenhuis gebracht, waaruit ze na behandeling ontslagen werd. Ze heeft een grote bult en schaafwonden op haar voorhoofd.

Arrestatie verdachte

De politie van Omaha heeft woensdagochtend na beelden van een beveiligingscamera te hebben bekeken, een 22-jarige verdachte gearresteerd. Ook kwamen er tips binnen dat de jonge man een van de twee overvallers zou zijn, meldt de Omaha World-Herald.

‘Gewoon kwaad’

Netusil zei volgens de krant dat de beelden “je gewoon in elkaar doen krimpen. Nadat de eerste gast haar tas pakt, slaat de tweede haar, en daar is geen reden voor. Het was gewoon kwaad”.


Warning: Use of undefined constant PRODUCTION - assumed 'PRODUCTION' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/229029.cloudwaysapps.com/bjfkbkqnbn/public_html/wp-content/themes/kn/functions/default.php on line 21