fbpx
<

Geef om katholieke journalistiek

doneer
Archief

VS: staat Louisiana zegt overeenkomst met Planned Parenthood op

KN Redactie 5 augustus 2015
image

Dat werd dinsdag bekend, meldt liveactionnews.org. Reden is, schrijft het kantoor van gouverneur Bobby Jindal in een verklaring, de serie undercoverfilmpjes over Planned Parenthood, dat onder andere de grootste abortusaanbieder van de VS is. 

‘Lichaamsdelen intact’

In de filmpjes, stelt de verklaring, is te zien dat medewerkers van de organisatie “beschrijven hoe zij actief deelnemen aan illegale gedeeltelijke geboorte-abortusprocedures en deze abortussen uitvoeren op een manier die lichaamsdelen intact laat zodat zij later verkocht kunnen worden op de open markt”.

Bobby Jindal: ‘Schokkend’

In de verklaring noemt Jindal het “schokkend verslagen van de vermeende activiteiten in Planned Parenthood-vestigingen door het land heen te zien”.

‘Fundamenteel disrespect voor menselijk leven’

“Planned Parenthood”, gaat de gouverneur verder, “vertegenwoordigt de waarden van het volk van Louisiana niet en toont een fundamenteel disrespect voor menselijk leven. Het is duidelijk geworden dat dit geen organisatie is die het waard is publieke bijstand te ontvangen van de staat”.

Geen gevolgen

Het opzeggen van het contract heeft volgens het kantoor van Jindal geen gevolgen voor de zorg voor vrouwen omdat Planned Parenthood in de betrokken gebieden slechts een van “vele” aanbieders van diensten rond gezinsplanning is.

Onderzoek

De katholieke Jindal, die presidentskandidaat voor de Republikeinen wil worden, kondigde eerder al een officieel onderzoek aan naar de activiteiten van Planned Parenthood in zijn staat.


Warning: Use of undefined constant PRODUCTION - assumed 'PRODUCTION' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/229029.cloudwaysapps.com/bjfkbkqnbn/public_html/wp-content/themes/kn/functions/default.php on line 21