fbpx
<

Geef om katholieke journalistiek

doneer
Archief

VS: tweede staat zet mes in financiering Planned Parenthood

KN Redactie 6 augustus 2015
image

Het besluit volgt op de serie undercovervideo’s over de organisatie, Amerika’s grootste abortusaanbieder. 

639.000 dollar

De in meerderheid Republikeinse ‘Uitvoerende Raad’ van New Hampshire wees financiering van Planned Parenthood met een bedrag van 639.000 dollar (ruim 580.000 euro) aan staatsbelastinggeld af.

‘Echt onderzoek’ nodig

De tak van Planned Parenthood in New Hampshire neemt geen deel aan het omstreden programma voor donatie van foetaal weefsel. Volgens Republikeins raadslid David Wheeler echter, kan men “wat er op nationaal niveau gebeurt niet scheiden van Planned Parenthood van Northern New England”, zo meldt wmur.com. Volgens Wheeler is er “een echt onderzoek” nodig.

Een derde van de financiering 

Wmur.com meldt dat met het besluit ongeveer een derde van de financiering met belastinggeld van de Planned Parenthood-tak verdwijnt. De organisatie krijgt ook geld via de federale overheid.

Drie andere organisaties

Een Democratisch lid van de Raad in New Hampshire verwijt zijn Republikeinse collega’s dat er met het besluit geen abortus minder zal plaatsvinden in New Hampshire, maar dat wel de toegang tot goede en betaalbare zorg voor duizenden mensen verdwijnt. De Uitvoerende Raad keurde overigens wel een overeenkomst goed met drie andere organisaties die diensten rond gezinsplanning aanbieden.

Louisiana zegt overeenkomst met Planned Parenthood op

Eerder deze week werd bekend dat het ministerie van Volksgezondheid van de staat Louisiana de overeenkomst opzegt tussen Planned Parenthood en Medicaid, het door de overheid gefinancierde aanbod aan zorgverzekeringen voor mensen met een laag inkomen.