fbpx
<

Geef om katholieke journalistiek

doneer
Archief

VS: vijftienjarige opgepakt die aanslag op paus zou hebben willen opzetten

KN Redactie 17 september 2015
image

Dat meldt ABC News. Paus Franciscus bezoekt vanaf zaterdag Cuba en vanaf woensdag de VS, waar hij in Philadelphia de Wereldgezinsdagen aandoet.

Bronnen: ‘hoogwaardigheidsbekleder’ is paus Franciscus

De vijftienjarige was volgens een intern document van de FBI en het ministerie van Binnenlandse Veiligheid geïnspireerd door Islamitische Staat. Hij zou een “een gedetailleerde binnenlandse aanval” hebben willen uitvoeren op een “buitenlandse hoogwaardigheidsbekleder” tijdens een groot evenement, aldus het document.

De “hoogwaardigheidsbekleder” is volgens bronnen van ABC News paus Franciscus.

Aanklacht: materiële steun terreurorganisatie en terreurdaad

“De minderjarige verkreeg explosieven-instructies en verspreidde deze instructies verder door sociale media”, schrijven de FBI en het ministerie verder. De jongen is aangeklaagd voor een poging materiële steun te leveren aan een terreurorganisatie en een terroristische daad, melden zij verder.

Vragen geestelijke gezondheid jongen

Bronnen die bekend zijn met de zaak benadrukken echter dat er geen acute dreiging van de jongen uitging en dat zijn plannen eerder een streven waren.

Ook leven er volgens de bronnen vragen over de geestelijke gezondheid van de jongen.

Geen geloofwaardige bedreiging pausbezoek VS

Volgens autoriteiten is er, ondanks dreigingen van IS de paus en het Vaticaan op de korrel te nemen, geen specifieke geloofwaardige bedreiging van de paus tijdens zijn bezoek aan de VS.


Warning: Use of undefined constant PRODUCTION - assumed 'PRODUCTION' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/229029.cloudwaysapps.com/bjfkbkqnbn/public_html/wp-content/themes/kn/functions/default.php on line 21