fbpx
<

Geef om katholieke journalistiek

doneer
Archief

VS: wet tegen federale subsidie Planned Parenthood komt niet in stemming

KN Redactie 4 augustus 2015
image

Maandagavond waren 53 senatoren voor het in stemming brengen van de wet, waar er 60 voorstanders nodig waren. 46 senatoren waren tegen het beëindigen van het debat om tot stemming over te gaan.

Ingediend door Republikeinse senatoren

Het wetsvoorstel tegen federale subsidie voor Planned Parenthood was op 28 juli ingediend door Republikeinse senatoren. Twee Republikeinen steunden gisteren de Democraten in hun verzet tegen het in stemming brengen, terwijl twee Democraten zich aan de kant van voorstanders van een stemming schaarden.

‘Meer dan een half miljard dollar per jaar’

De voorzitter van het pro-life comité van de Amerikaanse bisschoppenconferentie, kardinaal Sean O’Malley, riep gisteren in een brief aan alle senatoren op tot beëindiging van de federale subsidies aan Planned Parenthood. “Het verontrust vele Amerikanen al lang dat het grootste abortusnetwerk van het land, dat een derde van alle abortussen uitvoert, meer dan een half miljard dollar per jaar van de belastingbetaler krijgt”, schreef O’Malley.

‘Schokkend voor veel Amerikanen’

De meest recente onthullingen over de bereidheid van Planned Parenthood om te handelen in foetaal weefsel uit abortussen, en om abortusmethoden te veranderen, niet om een reden gerelateerd aan de gezondheid van de vrouw maar om meer ‘intacte’ organen te verkrijgen, is de jongste demonstratie van een onverschilligheid tegenover vrouwen en hun ongeboren kinderen die schokkend is voor veel Amerikanen”, ging hij verder.

Planned Parenthood onder vuur na undercoverfilmpjes

Planned Parenthood ligt onder vuur na een serie undercoverfilmpjes waarin topmensen van de organisatie zijn te zien die terloops spreken over het aanbieden van delen van geaborteerde baby’s in ruil voor een vergoeding. Al meteen na het eerste filmpje kondigden verschillende Amerikaanse politici onderzoeken aan naar de handel en wandel van de organisatie.


Warning: Use of undefined constant PRODUCTION - assumed 'PRODUCTION' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/229029.cloudwaysapps.com/bjfkbkqnbn/public_html/wp-content/themes/kn/functions/default.php on line 21