fbpx
<

Geef om katholieke journalistiek

doneer
Archief

‘Wij produceren extremisten door immigratie’

KN Redactie 26 oktober 2015
image

Dat meldt Welt am Sonntag op basis van een document waarin wordt gewaarschuwd voor “nog meer parallelle samenlevingen”. Daarmee wordt gedoeld op geïsoleerd levende moslimgemeenschappen die nauwelijks meer in contact staan met de samenleving.

Opname onmogelijk

“Wij importeren islamitisch extremisme, Arabisch antisemitisme, nationale en etnische conflicten van andere volken evenals een ander begrip van samenleving en wetgeving.”
Volgens de krant achten de veiligheidsdiensten de opname van honderdduizenden illegalen niet langer mogelijk.
“Duitse veiligheidsdiensten zullen niet in staat zijn om deze geïmporteerde veiligheidsproblemen en de daardoor volgende reacties door de Duitse bevolking op te lossen.”

Instabiliteit

Een hoge veiligheidsofficier verklaart in Welt am Sonntag dat de “grote toevloed van mensen uit alle delen van de wereld zal leiden tot instabiliteit in ons land.”
“Wij produceren extremisten door immigratie. De meerderheid van de burgerlijke samenleving radicaliseert omdat zij geen migratie wil en daartoe door de politieke elite gedwongen wordt.”
Hij voorspelt dat veel Duitsers “zich af zullen keren van de constitutionele staat”. Welt am Sonntag beroept zich op bronnen bij de vier voornaamste veiligheids- en inlichtingendiensten.

Antisemitisme

De ernstige waarschuwingen van de veiligheidsdiensten lijken de eerste officiële zorgen over Arabisch antisemitisme te zijn. Begin deze maand besprak de voorzitter van de Centrale Joodse Raad in Duitsland, Josef Schuster, zijn zorgen over antisemitisme bij immigranten en vluchtelingen uit moslimlanden met bondskanselier Angela Merkel.

Anti-Israël

“Onder de mensen die in Duitsland hun toevlucht hebben gezocht komen er veel uit landen die met Israël in vijandschap leven en met vijandigheid zijn opgevoed”, aldus Schuster tegenover de krant. Die gevoelens worden vaak jegens Joden in het algemeen gekoesterd. Merkel zou hem hebben laten weten “er naar te zullen kijken”.
Vorige week werd bekend dat 200 Duitse burgemeesters in een brief aan Merkel hebben laten weten geen plaats meer te hebben. Ook de politiebonden hebben laten weten de stroom niet meer aan te kunnen.