fbpx
<

Geef om katholieke journalistiek

doneer
Archief

Wonderen na een kus van de paus?

KN Redactie 26 november 2015
image

Dat meldt de website www.aleteia.org.

Het meest recent is de opmerkelijke gezondheidsverbetering bij Gianna (1) Masciantonio uit Philadelphia (VS), die lijdt aan een niet te opereren hersentumor. Haar situatie was dermate ernstig dat haar ouders rekening hielden met een spoedig overlijden.

Pausbezoek

Toen de paus in september in Philadelphia op bezoek was nodigde een vriend van het gezin, werkzaam bij de FBI, haar ouders uit om in een speciaal vak te komen waar de paus met zijn pausmobiel voorbij zou komen. Zoals gehoopt pakte een veiligheidsagent de kleine Gianna aan en gaf de paus haar een kus, vlakbij de plaats van de tumor.

Artsen totaal verrast

Tot verbazing van de behandelende artsen is van de tumor op MRI-scans nauwelijks meer iets te zien. Hoewel de Masciantonio’s heilig geloven in wonderen, durven zij het gebeuren niet zonder meer een wonder te noemen. De tumor was dankzij zes chemobehandelingen al aan het krimpen. “Maar ze kunnen niet verklaren waardoor die zo enorm is vergeleken met wat we na de chemo’s zagen”, aldus Gianna’s vader. “Dit hadden ze nooit eerder gezien. Ze waren totaal verrast.”

Opmerkelijke droom

Zelf zijn Joe en Kristen Masciantonio verbaasd over de reeks van opmerkelijke samenlopen in hun leven. Zij hebben hun dochter vernoemd naar St. Gianna Molla (1922-1962), de Italiaanse arts die haar ongeboren kind voorrang gaf boven een levensreddende behandeling tegen kanker hetgeen haar uiteindelijk haar leven kostte. Kort nadat bij de kleine Gianna een tumor was vastgesteld had haar moeder Kirsten een droom waarin zij haar dochter zag staan te midden van Gianna Molla en paus Franciscus.
Enkele weken later werd de Italiaanse heilige patroon van de Wereldgezinsdagen. Inmiddels heeft het Amerikaanse gezin ook de dochter van de heilige ontmoet, Gianna Emanuela Molla.

Pauselijke lijfwacht

Een verdere toevalligheid is dat de broer van de kleine Gianna Dominic heet en dat de pauselijk lijfwacht die haar aan de paus reikte Dominic Gianna heet. Het is dezelfde man die eind april 2014 in Rome de kleine Ave Cassidy uit Phoenix (VS) aan de paus voorhield. Het kleine meisje met het syndroom van Down werd geboren met twee gaatjes in haar hart en een aantal andere gezondheidsproblemen.

‘Zijn hand op haar hart’

In 2014 gingen Lynn en Scott Cassidy met hun jongste naar Rome bij gelegenheid van de heiligverklaring van paus Johannes Paulus II en de zaligverklaring van Paulus VI.
Op de woensdag voor de zaligverklaring stond het gezin vanaf ’s morgens 6 uur in de regen in de rij om de woensdagcatechese bij te wonen. Na drie en een half uur wachten, de zon scheen inmiddels, reed de paus voorbij en Dominic Gianna nam de kleine Ave over van haar vader. De paus kuste en zegende haar. “Wij hebben een foto van hem met zijn hand op haar hart”, aldus Lynn. “Hij vroeg mijn man naar haar naam en leeftijd.”

‘Voor ons een wonder’

Toen het gezin in mei opnieuw naar de cardioloog ging met Ave, bleek dat het eerste gat, dat al in de baarmoeder zichtbaar was, was gedicht en dat het later ontdekte twee gat nog maar half zo groot was.
“Wij geloven echt in Gods genade door zijn dienaar de paus”, aldus Cassidy. “En voor ons is het echt een wonder. Medisch gesproken kunnen zulke gaatjes natuurlijk vanzelf dichtgaan. Maar de artsen waren daar heel verbaasd over.”
De Cassidy’s documenteren de gebeurtenissen zorgvuldig op verzoek van vele priesters. “Als paus Franciscus ooit wordt zaligverklaard zouden wij opgeroepen kunnen worden om ons verhaal te vertellen.”