fbpx
<

Geef om katholieke journalistiek

doneer
Archief

Zaak Asia Bibi woensdag voor Pakistaans Hooggerechtshof

KN Redactie 20 juli 2015
image

Dat meldt CitizenGo, dat al een aantal maanden een petitie voert waarin om een eerlijk proces en uiteindelijk haar vrijlating wordt gevraagd. Ook roept de organisatie op tot gebed voor de moeder van vijf kinderen.

Prijs op het hoofd van Asia Bibi

Moslimextremisten zouden grote druk uitoefenen op het Hof om het vonnis van Bibi ten uitvoer te laten brengen. Bibi’s man, Ashiq Masih, meldde recent dat er een prijs van maximaal 4915 dollar op het hoofd van zijn echtgenote is gezet.

Erbarmelijke omstandigheden

De gezondheid van Bibi, die al jaren onder erbarmelijke omstandigheden vastzit, zou de laatste maanden dramatisch verslechterd zijn.

Ontmoeting paus Franciscus

Toen haar man en jongste dochter, Ashiq en Einsah Masih, terugkwamen uit Europa – waar zij onder meer spraken met Katholiek Nieuwsblad en paus Franciscus ontmoetten – troffen zij haar in slechte gezondheid aan: ze bewoog bijna niet, gaf bloed op en vertoonde tekenen van vergiftiging, aldus CitizenGo.

Getuigen

Asia Bibi heeft altijd ontkend zich schuldig te hebben gemaakt aan godslastering. In een mede door CitizenGo geproduceerde documentaire, Freedom for Asia Bibi, geven twee van de belangrijkste getuigen in de zaak toe dat zij Bibi nooit de vermeende blasfemische woorden hebben horen uiten.

Lees hier het gesprek dat Katholiek Nieuwsblad had met de man en dochter van Asia Bibi.