fbpx
<

Geef om katholieke journalistiek

doneer
Archief

Zondag 8 februari: dag tegen mensenhandel

KN Redactie 7 februari 2015
image

Op zondag 8 februari wordt daar overal ter wereld door religieuzen, parochies en andere christelijke groepen bij stil gestaan. De instelling is op verzoek van met name vrouwelijke religieuzen, die al jarenlang slachtoffers bijstaan en tegen mensenhandel strijden.

Kloosterlinge
De datum valt samen met de feestdag van de heilige Josephina Bakhita (1869-1947), een Soedanese vrouw die uit de slavernij werd bevrijd en ervoor koos kloosterlinge te worden. Rond haar negende was ze ontvoerd en meerdere malen als slaaf (door)verkocht.

Zuster van Liefde
Verschillende bazen behandelden haar gruwelijk: ze werd gebrandmerkt, dagelijks tot bloedens toe geslagen en met opzet verminkt. Via een goede baas komt ze in Italië, wordt gedoopt en komt in aanraking met de Zusters van Liefde. Ze wordt bevrijd uit haar slavernij en kiest voor het klooster. Al bij leven noemen de omwonenden haar een heilige, wat ze in 2000 officieel wordt.

Verlossing
Voor velen die fysiek lijden of op een of andere manier psychisch in slavernij verkeren, wordt haar leven gezien als een troost en getuigenis hoe dat lijden zelf tot verlossing kan worden.


Warning: Use of undefined constant PRODUCTION - assumed 'PRODUCTION' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/229029.cloudwaysapps.com/bjfkbkqnbn/public_html/wp-content/themes/kn/functions/default.php on line 21