fbpx
<

Geef om katholieke journalistiek

doneer
Archief

Zusters norbertinessen beginnen grootste wijngaard van Nederland

KN Redactie 15 juli 2015
image

35.300 wijnstokken

Met een oppervlakte van 7,5 hectare is het de grootste wijngaard van Nederland. Op het land zijn 35.300 wijnstokken gepland.

De eerste wijn zal pas waarschijnlijk in 2018 te drinken zijn.

Bouwplannen

De werkzaamheden in en om de wijngaard zullen voor een belangrijk deel door cliënten van de sociale werkvoorziening !Go uitgevoerd worden.

Daarnaast dienen de zusters bouwplannen bij de gemeente Oosterhout in voor de bouw van een logeerhuis, wijnhuis, taveerne, landwinkel, wijnproeflokaal, congresruimte, twee loodsen, expositieruimte en een personeelsruimte.

Verstandelijke beperking

De taveerne, die in 2017 gereed moet zijn, zal dan worden gerund door Amarant met cliënten met een verstandelijke beperking. De zusters willen hiermee ruimte bieden aan mensen met afstand tot de arbeidsmarkt.

‘Vitale toekomst’

Volgens de zusters kiezen zij met de wijngaard en de bouwplannen “voor een vitale toekomst”.

Ze hopen “dat jonge harten en stemmen zich voegen bij de gemeenschap als medezuster in het religieus ideaal”, aldus de zusters in een persbericht.

Naar eigen zeggen hebben de zusters “passende ideeën uitgewerkt om de maatschappelijke relevantie en de economische zelfstandigheid van het klooster te behouden en te verbeteren”.