fbpx
<

Geef om katholieke journalistiek

doneer
Azië

‘Duivelse daad’: Indiase bisschoppen geschokt over mensenoffer

KN Redactie 13 oktober 2022
image
De twee Indiase vrouwen Roslin en Padma werden geofferd door drie bijgelovige landgenoten die daarmee hoopten meer welvaart te verkrijgen. Foto: CNS, UCAN

In de overtuiging dat mensenoffers welvaart brengen offerden drie Indiërs de afgelopen vier maanden twee vrouwen. Ze ontvoerden en vermoordden de slachtoffers en begroeven de in stukken gesneden lichamen. De bisschoppen van de deelstaat Kerala reageren geschokt.

De misdaad “weerspiegelt de ernstige morele degradatie” in de samenleving, zei Jacob Palakkappilly, woordvoerder van de katholieke bisschoppen van Kerala, tegen ucanews.com. “Hebzucht naar rijkdom” zette de mensen ertoe aan, aldus Palakkappilly. Het voorval kwam dinsdag aan het licht.

Welvaart

De politie heeft drie verdachten gearresteerd, onder wie een vrouw die de misdaad tijdens het verhoor toegaf.

https://www.kn.nl/abonnementen/

De hoofdverdachte, Mohammad Shafi, is een beoefenaar van zwarte magie. Hij overtuigde een traditionele genezer, Bhagaval Singh, en zijn vrouw Laila ervan dat mensenoffers hen welvaart zouden brengen.

Wake-up call

Palakkappilly zei dat het voorval het collectieve geweten van de Indiase samenleving heeft geschokt.

“We konden ons nooit voorstellen dat zo’n duivelse daad zou worden begaan in een staat die trots is op zijn geletterdheid”, zei de priester tegen ucanews.com. Hij zinspeelde hiermee op Kerala’s bewering dat het de enige staat in het land is waar iedereen kan lezen en schrijven.

“Geloof is bedoeld voor menselijke verbetering en geestelijk welzijn”, vervolgde hij. De moorden noemde de priester een wake-up call voor religieuze, sociale en politieke leiders om gerechtigheid te bevorderen en bijgeloof te mijden.

Onvoorstelbaar

Ook premier Pinarayi Vijayan van Kerala uitte zijn afschuw over het voorval.

https://www.kn.nl/donaties/

“Het ontvoeren en vermoorden van mensen voor rijkdom en bijgelovige overtuigingen is een misdaad die in een staat als Kerala onvoorstelbaar is”, zei hij in een verklaring. Hij spoorde  de mensen aan om dergelijke kwaadaardige praktijken te herkennen en ze onder de aandacht te brengen.