fbpx
<

Geef om katholieke journalistiek

doneer
Buitenland

Canadese bisschoppen veroordelen haatmisdrijf tegen moslimfamilie

Sanne Gerrits 10 juni 2021
image
Kinderen steken een kaarsje op voor de vermoorde moslimfamilie in London, Ontario. Foto: CNS photo - Carlos Osorio, Reuters

De katholieke bisschoppen van Canada hebben een fatale aanslag op een moslimfamilie in London, Ontario, fel veroordeeld.

Een 20-jarige man reed daar eerder deze week met een pick-up truck op een wandelende moslimfamilie in, waardoor vier mensen stierven. De achtjarige zoon ligt in kritieke toestand in het ziekenhuis.

Het aartsbisdom Toronto reageerde op de sociale media: “We sluiten ons aan bij de moslimgemeenschap, de burgemeester van London, Ed Holder en al degenen die deze gruwelijke daad van geweld veroordelen. We condoleren deze gelovige familie en bidden voor hen.”

Samenwerken tegen haat

Bisschop Ronald Fabbro van London beloofde dat de katholieke Kerk daar zal samenwerken met de moslimgemeenschap om haat uit te roeien.

https://www.us12.list-manage.com/subscribe/post?u=d22144bf286104d517b638301&id=b3f10e4ed1

“Ik ben geschokt door de door haat gemotiveerde moord op een onschuldige moslimfamilie in London”, zei bisschop Fabbro. “Ik veroordeel onvoorwaardelijk daden van haat en geweld. Mensen van alle religies en alle mensen moeten zich altijd veilig voelen, overal in ons land.”

“Ik vraag de gelovigen van het bisdom om de familie van de doden en hun gemeenschap in onze gebeden te gedenken en God te vragen hen troost te bieden in deze tijd van verdriet en het volledige herstel van de overlevende te schenken.”

Racisme

Een Londonse politiefunctionaris vertelde op 7 juni op een persconferentie dat “er bewijs is dat dit een geplande, voorbedachte handeling was, gemotiveerd door haat”. De politie heeft een 20-jarige gearresteerd die op 6 juni ‘s avonds een voertuig zou hebben ingereden op het gezin dat in hun buurt wandelde.

Canadese politici veroordelen het racisme eensgezind. “We moeten onder ogen zien dat deze haat in ons land bestaat”, zei premier Trudeau.