<

Geef om katholieke journalistiek

doneer
Buitenland

Conflict Pakistan en India laait op

KN Redactie 5 maart 2019
image
Asia News

Meer dan honderd activisten hebben tegelijkertijd in Pakistan en India een wake gehouden voor vrede tussen de twee landen.

In Pakistan vond de anti-oorlogsrally plaats op de rotonde van de Liberty-markt in Lahore. In India hielden mensenrechtenactivisten hun bijeenkomst in het Rode Fort van New Delhi.

Vredesbesprekingen

De katholieke kerk in Pakistan roept op tot nieuwe vredesbesprekingen, maar ondertussen lopen de spanningen in het grensgebied van Kashmir hoog op. Het conflict gaat terug tot 1947. Het jaar dat India en Pakistan onafhankelijk werden van het Verenigd Koninkrijk. Sindsdien claimen beide landen het gebied van Kashmir voor zichzelf. In de huidige situatie controleert ieder land een deel.

Teken van vrede

Onlangs werd een neergeschoten Indiase piloot door Pakistan ‘als teken van vrede’ aan de Indiase autoriteiten overgedragen. Toch is er van die vrede weinig merkbaar.

Conflict verslechterd

Afgelopen weekend hebben beide landen herhaaldelijk geschoten in het grensgebied van Kashmir. Het conflict tussen India en Pakistan is verslechterd toen bij een zelfmoordaanslag in het Indiase gedeelte van Kashmir op 14 februari veertig paramilitairen om het leven kwamen (AsiaNews).

Een traditie van eeuwen tegenover de waan van de dag

In een wereld waarin alles voortdurend verandert en onder druk staat, is katholieke kwaliteitsjournalistiek een uniek en kostbaar goed. Op KN.nl heeft u altijd toegang tot het laatste nieuws uit kerk en samenleving, en vindt u uitgebreide reportages en verhelderende analyses van onze gespecialiseerde redacteuren.

Voor maar € 1,40 per week leest u altijd als eerste al het moois dat KN.nl te bieden heeft, heeft u online onbeperkt toegang tot al onze artikelen én steunt u het voortbestaan van de laatste katholieke krant van Nederland.

Dus geef om katholieke kwaliteitsjournalistiek en word lid van KN Online.