<

Geef om katholieke journalistiek

doneer
Buitenland

Paus bidt na bloedige zaterdag: honderden doden door terroristische aanslag en door verdrukking

Courtney Mares - CNA 31 oktober 2022
image
Een bloemenzee in een van de straten in Seoel waar zaterdagavond 150 mensen zijn overleden door verdrukking. Paus Franciscus heeft gebeden voor de slachtoffers van de ramp. Foto: CNS - Kim Hong-Ji, Reuters

Paus Franciscus bad zondag dat God “de harten van de geweldenaars mag bekeren” na een terroristische aanslag in Somalië. Ook bad hij voor de slachtoffers die tijdens een halloweenfeest in Zuid-Korea om het leven kwamen.

“Terwijl we de overwinning van Christus op het kwaad en de dood vieren, bidden we voor de slachtoffers van de terroristische aanslag in Mogadishu waarbij meer dan honderd mensen omkwamen, waaronder veel kinderen. Moge God de harten van de geweldenaars bekeren”, zei paus Franciscus op 30 oktober.

Autobommen

De Somalische president Hassan Sheikh Mohamud meldde dat zaterdag minstens honderd mensen zijn gedood en bijna driehonderd andere mensen gewond zijn geraakt door twee aanslagen met autobommen in de hoofdstad van het land.

https://www.kn.nl/abonnementen/

Al-Shabab, een in Somalië gevestigde tak van al-Qaida, heeft volgens Associated Press de verantwoordelijkheid voor de aanslag opgeëist. De extremistische groep zei dat de aanslagen gericht waren op het ministerie van Onderwijs van het land. Al-Shabab noemde het ministerie een “vijand” die “vastbesloten is om Somalische kinderen van het islamitische geloof te verwijderen”.

Verdrukking

Aan het einde van zijn Angelustoespraak bad de paus ook voor de slachtoffers die in de verdrukking kwamen tijdens een enorm halloweenfestival in Zuid-Korea. Volgens Reuters kwamen hierbij minstens 150 mensen om het leven.

“En laten we ook bidden tot de verrezen Heer voor deze voornamelijk jonge mensen die gisteravond in Seoel zijn overleden aan de tragische gevolgen van een plotselinge massale verdrukking”, aldus de paus.

https://www.kn.nl/donaties/

Een traditie van eeuwen tegenover de waan van de dag

In een wereld waarin alles voortdurend verandert en onder druk staat, is katholieke kwaliteitsjournalistiek een uniek en kostbaar goed. Op KN.nl heeft u altijd toegang tot het laatste nieuws uit kerk en samenleving, en vindt u uitgebreide reportages en verhelderende analyses van onze gespecialiseerde redacteuren.

Voor maar € 1,40 per week leest u altijd als eerste al het moois dat KN.nl te bieden heeft, heeft u online onbeperkt toegang tot al onze artikelen én steunt u het voortbestaan van de laatste katholieke krant van Nederland.

Dus geef om katholieke kwaliteitsjournalistiek en word lid van KN Online.