<

Geef om katholieke journalistiek

doneer
China

Paus bidt voor slachtoffers overstromingen China

Selinde van Dijk-Kroesbergen 27 juli 2021
image
Een man met een baby waadt over een overstroomde weg na hevige regenval in de Chinese stad Zhengzhou. Foto: CNS Photo - Aly Song, Reuters

Paus Franciscus bad afgelopen zondag bij het angelusgebed voor alle mensen die getroffen zijn door de enorme overstromingen in China. Hierbij vielen zeker 63 doden. Meer dan een miljoen mensen werden gedwongen hun huizen te verlaten.

Na het angelusgebed op het Sint-Pietersplein op 25 juli sprak de paus over de recordhoeveelheid regen die plotselinge overstromingen veroorzaakte in de stad Zhengzhou en de provincie Henan.

https://www.kn.nl/abonnementen/

“Ik bid voor de slachtoffers en hun families en spreek mijn nabijheid en solidariteit uit tot al degenen die lijden onder deze ramp”, zei hij.

De Chinese provinciale overheid liet 25 juli weten dat het dodental op 63 staat. Er werden die dag nog steeds vijf mensen vermist. Bijna negenduizend huizen waren ingestort en meer dan een miljoen mensen waren geëvacueerd, nadat op 20 juli de stortregens begonnen te vallen.

De stortregens die vanaf 20 juli in China waren kosten aan tientallen mensen het leven. Meer dan 1 miljoen mensen moesten hunhuizen verlaten.

Uitzonderlijk

Hevige regen komt in China vaker voor in deze periode van het jaar. Maar de heftigheid van deze stortregens was uitzonderlijk. In de stad Zhengzhou viel 200 millimeter in een uur. Ter vergelijking: in de zwaarst getroffen gebieden van Duitsland viel onlangs in drie dagen 182 millimeter.

Door de verstedelijking van de afgelopen jaren ten koste van landelijk gebied kon het water niet snel afvloeien en bleven sommige wijken nog lang onder water staan. Dit bemoeilijkte de hulpverlening.

Volgens persbureau AP probeerden hulpverleners doorbraken langs de rivier en gaten in de dijken te dichten. De bewoners zijn ondertussen begonnen met het opruimen van de puin en modder.

Bronnen: Catholic News Service en RTL Nieuws

https://www.kn.nl/donaties/

Een traditie van eeuwen tegenover de waan van de dag

In een wereld waarin alles voortdurend verandert en onder druk staat, is katholieke kwaliteitsjournalistiek een uniek en kostbaar goed. Op KN.nl heeft u altijd toegang tot het laatste nieuws uit kerk en samenleving, en vindt u uitgebreide reportages en verhelderende analyses van onze gespecialiseerde redacteuren.

Voor maar € 1,40 per week leest u altijd als eerste al het moois dat KN.nl te bieden heeft, heeft u online onbeperkt toegang tot al onze artikelen én steunt u het voortbestaan van de laatste katholieke krant van Nederland.

Dus geef om katholieke kwaliteitsjournalistiek en word lid van KN Online.