Geef om katholieke journalistiek

doneer

Corona

Anton de Wit

Peiling KN: sterke daling in kerkgangers en vrijwilligers na corona; parochianen zien ook positieve effecten

De coronapandemie mag voorbij zijn, de impact ervan heeft blijvende gevolgen voor het parochieleven. Dat blijkt uit een rondgang van Katholiek Nieuwsblad, drie jaar na de eerste kerkelijke lockdown.
Luuk van den Einden

Coronabesmettingen lopen op: CIO suggereert vrijwillige maatregelen

Nu de coronabesmettingen weer toenemen, publiceert het Interkerkelijk Contact in Overheidszaken (CIO) suggesties voor Kerken die maatregelen willen treffen. De bisschoppen vragen kerkgangers voorlopig om voorzichtig te zijn.
Francesco Paloni

Katholieke koren lopen versneld leeg: tot 40% van de zangers gestopt na pandemie

Steeds meer katholieke kerkkoren bezwijken aan de gevolgen van de coronapandemie. In sommige regio’s bedraagt de teruggang bijna veertig procent. Dat blijkt uit gesprekken met een aantal ingewijden en op cijfers van het expertisecentrum religie en samenleving Kaski.
KN Redactie

Handen geven mag weer: laatste beperkingen voor kerken afgeschaft

Handen geven bij de vredeswens, de communie uitreiken zonder vooraf de handen te ontsmetten en de collecteschaal van hand tot hand laten gaan: per 17 juni mag ook dat weer in de katholieke eredienst.
Peter Doorakkers

Bisdom Roermond: ‘Blijf solidair na lockdown, koop lokaal’

Nu de meeste coronamaatregelen in Kerk en samenleving opgeheven zijn, is het noodzaak solidair te blijven met elkaar en met middenstanders en hun werknemers. Lokaal kopen in plaats van online is daartoe een goed middel, stelt het bisdom Roermond.
Selinde van Dijk-Kroesbergen

Nederlandse bisschoppen laten veel coronamaatregelen los

Geen hoestscherm, gelaatscherm, mondkapje of pincet meer: de Nederlandse bisschoppen schrappen per 25 februari met dankbaarheid een aantal coronamaatregelen die de afgelopen twee jaar golden. De tongcommunie en het gebruik van wijwater zijn vanaf vrijdag ook weer toegestaan.
Selinde van Dijk-Kroesbergen

Vanaf volgende week geen mondkapje en anderhalve meter meer in kerken

De Nederlandse bisschoppen schrappen met ingang van vrijdag 25 februari de verplichting om in katholieke kerken mondkapjes te dragen en anderhalve meter afstand te bewaren. Gisteravond lieten ze weten het kabinet te volgen met de coronaversoepelingen die in heel Nederland gaan gelden.
Selinde van Dijk-Kroesbergen

Belgische bisschoppen hebben nieuwe datum voor hun ad limina-bezoek

De Belgische bisschoppen hebben een nieuwe datum voor hun ad limina-bezoek afgesproken met de prefectuur van het Pauselijk Huis. Het uitgestelde bezoek aan Rome zal van 26 september tot 1 oktober plaatsvinden.
Selinde van Dijk-Kroesbergen

Meer kerkgangers, langer open: bisschoppen versoepelen coronamaatregelen

Kerken mogen weer meer bezoekers toelaten bij een viering of activiteit. Ook zijn Missen of bijeenkomsten in de avond tot 22.00 uur weer mogelijk. De versoepelingen van de coronamaatregelen gingen gisteren in.
Luuk van den Einden

Bisschoppen wachten vooralsnog met aanpassing kerkelijke coronaregels

De Nederlandse bisschoppenconferentie houdt voorlopig de geldende coronamaatregelen aan. Mogelijk wordt het kerkelijke coronabeleid volgende week wel aangepast, in navolging van de aanstaande persconferentie.
Luuk van den Einden

Bisschop Hendriks steekt pastorale krachten hart onder de riem met dankbrief

“Laten we doen wat wél mogelijk is”, schrijft bisschop Jan Hendriks in een steunbetuiging aan pastorale krachten in zijn bisdom. Met de brief wil hij hen bedanken voor hun inzet tijdens de coronacrisis.
1 2 3 32

Een traditie van eeuwen tegenover de waan van de dag

In een wereld waarin alles voortdurend verandert en onder druk staat, is katholieke kwaliteitsjournalistiek een uniek en kostbaar goed. Op KN.nl heeft u altijd toegang tot het laatste nieuws uit kerk en samenleving, en vindt u uitgebreide reportages en verhelderende analyses van onze gespecialiseerde redacteuren.

Voor maar € 1,40 per week leest u altijd als eerste al het moois dat KN.nl te bieden heeft, heeft u online onbeperkt toegang tot al onze artikelen én steunt u het voortbestaan van de laatste katholieke krant van Nederland.

Dus geef om katholieke kwaliteitsjournalistiek en word lid van KN Online.