<

Geef om katholieke journalistiek

doneer
Cultuur

5 Boekenweektips voor het weekend

KN Redactie 22 maart 2024

Geestelijk voedsel voor iedereen, geselecteerd door de redactie van Katholiek Nieuwsblad.

1. Bij ons in de familie

Boek | Als je bidt, zeg dan Onze Vader | Het thema van de Boekenweek is ‘Bij ons in de familie’. Ook heel toepasselijk vanuit een katholiek perspectief, want we hebben allemaal een Vader in de hemel, tot Wie we mogen bidden. Paus Franciscus schreef in 2020 dit mooie boek over het bekendste gebed.

2. Romantiek met een christelijk sausje

Boek | Het dagboek van Longdale Manor | KN-redactiecoördinator Susanne Kurstjens: “Carrie Turanksy werkt twee verhaallijnen mooi uit en laat zien waarom dit soort boeken zo populair zijn: twee hoofdpersonen met wie je een band opbouwt, een beetje romantiek, wat historische en culturele kennis op de koop toe – en dat alles overgoten met een christelijk sausje.”

3. Bijbelse duurzaamheid

Boek | Hemels groen | Wat heeft de Bijbel te bieden in het debat over duurzaamheid en ecologisch bewustzijn? Bijzonder veel, bewijzen bijbelwetenschappers Matthijs de Jong en Cor Hoogerwerf. Deze diepgravende groene lezing van de Bijbel biedt hoop en inspiratie bij de grote vragen van vandaag.

4. De verandering van een tijdperk

Boek | De namiddag van het christendom | De bekende priester Tomáš Halík schetst op profetische wijze de toekomst van de Kerk. Hij stelt dat we niet leven in een tijdperk van verandering, maar in de verandering van een tijdperk. Al de crises die de Kerk nu doormaakt, zijn nodig om tot een volwassener christendom te komen.

5. Bidden volgens Ignatius

Boek | Bidden met de Bijbel | KN-eindredacteur Luuk van den Einden: “Dat ignatiaans bidden allesbehalve stoffig en saai is, maakt dit boek zeker duidelijk. In korte, praktische teksten behandelt de auteur zo’n beetje alle aspecten die bij het bijbelse gebed komen kijken, van het belang van stilte tot wat je kunt doen als je tijdens het bidden afgeleid raakt.”

Een traditie van eeuwen tegenover de waan van de dag

In een wereld waarin alles voortdurend verandert en onder druk staat, is katholieke kwaliteitsjournalistiek een uniek en kostbaar goed. Op KN.nl heeft u altijd toegang tot het laatste nieuws uit kerk en samenleving, en vindt u uitgebreide reportages en verhelderende analyses van onze gespecialiseerde redacteuren.

Voor maar € 1,40 per week leest u altijd als eerste al het moois dat KN.nl te bieden heeft, heeft u online onbeperkt toegang tot al onze artikelen én steunt u het voortbestaan van de laatste katholieke krant van Nederland.

Dus geef om katholieke kwaliteitsjournalistiek en word lid van KN Online.