<

Geef om katholieke journalistiek

doneer
Cultuur

Verkiezing beste Nederlandstalige religieuze en spirituele boek 2019

Sanne Gerrits 4 oktober 2019
image
Een docente helpt haar leerlingen met lezen op een katholieke school in Kentucky maart 2019. CNS photo/Tyler Orsburn

Op de boekenbeurs in Antwerpen zal de prijs voor het beste religieuze en beste spirituele boek 2019 worden uitgereikt. Het lezerspubliek kan ook stemmen op de eigen favoriet.

De prijsuitreiking wordt georganiseerd door Medianetwerk Plus en zal worden uitgereikt binnen twee categorieën: Het beste religieuze boek en het beste spirituele boek. Op 6 november 2019 ontvangen de prijswinnende auteurs hun prijs uit handen van de jury onder leiding van professor Rik Torfs. De prijs bestaat uit een kunstwerk van Vlaamse makelij.

Kanshebbers

Het beste religieuze boek wordt gekozen uit drie voorgeselecteerde kandidaten. In het persbericht wordt de term ‘het religieuze boek’ afgewisseld met de term ‘het christelijke boek’. De drie kandidaten voor de prijs zijn boeken met thema’s die wortelen in de christelijke godsdiensten.

De kanshebbers zijn: Onbeminde gelovigen van Guido Vanheeswijck (zie ook het interview met de schrijver in KN 26), Als God renoveert van James Malon (zie ook het interview met Malon in KN 38) en Rituelen van Herman De Dijn (KN sprak de schrijver vorig jaar, zie KN 48 van 2018).

Voor de prijs van het beste spirituele boek kan worden gestemd op: Vindeling van Vonne Van der Meer, Bekentenissen van een afvallige atheïst van Dennis Vanden Auweele en Het vloekhout van Johan De Boose.

Zelf stemmen

Eén van deze zes boeken wint ook de Publieksprijs. Een stem uitbrengen kan via de website www.prijsreligieuzespiritueleboek.be.

De jury voor de prijzen van het beste religieuze en het beste spirituele boek bestaat uit voorzitter prof. Rik Torfs, vicevoorzitter Mieke Van Hecke, en verder uit professor Dirk De Wachter, journalist-columnist Rik Van Cauwelaert, professor Wim Vandewiele, Peter Malfliet, woordvoerder van bisdom Gent, filosoof-ethicus Yvonne Denier en secretaris van de jury Jan Boulogne.

Een traditie van eeuwen tegenover de waan van de dag

In een wereld waarin alles voortdurend verandert en onder druk staat, is katholieke kwaliteitsjournalistiek een uniek en kostbaar goed. Op KN.nl heeft u altijd toegang tot het laatste nieuws uit kerk en samenleving, en vindt u uitgebreide reportages en verhelderende analyses van onze gespecialiseerde redacteuren.

Voor maar € 1,40 per week leest u altijd als eerste al het moois dat KN.nl te bieden heeft, heeft u online onbeperkt toegang tot al onze artikelen én steunt u het voortbestaan van de laatste katholieke krant van Nederland.

Dus geef om katholieke kwaliteitsjournalistiek en word lid van KN Online.