fbpx
<

Geef om katholieke journalistiek

doneer
Duitsland

Duitse katholieken kritisch over kerkelijk standpunt abortus

KN Redactie 10 augustus 2022
image
De meeste Duitse katholieken scharen zich niet achter de pauselijke en kerkelijke kritiek op abortus, blijkt uit een recente peiling. Foto: CNS photo, Tyler Orsburn)

Een meerderheid van Duitse katholieken kan zich niet vinden in het kerkelijk standpunt over abortus, blijkt uit een peiling die uitgevoerd is in opdracht van Die Tagespost.

Volgens het katholieke weekblad is een absolute meerderheid van de ondervraagde katholieken het niet eens met de stelling: ‘Het is goed dat de paus en de Kerk zich uitspreken tegen abortus.’

De meeste Duitsers

Van de ondervraagde katholieken was slechts zeventien procent het eens met de stelling, terwijl 58 procent de kerkelijke tegenstand tegen abortus afwijst, blijkt uit de peiling van onderzoeksbureau INSA Consulere.

https://www.kn.nl/abonnementen/

De resultaten sluiten aan bij de opvattingen van de meerderheid van de Duitsers, meldt het weekblad. 63 procent van de Duitsers staat namelijk ook niet achter de afwijzing van abortus door de katholieke Kerk, terwijl veertien procent de paus en de Kerk daarin wel steunt.

De peiling heeft tussen 5 juli en 8 augustus plaatsgevonden. Daarbij zijn in totaal zijn 2099 volwassenen ondervraagd.