<

Geef om katholieke journalistiek

doneer
Duitsland

Kardinaal Woelki wil klacht indienen na inval

KNA 28 juni 2023
image
Kardinaal Woelki, hier tijdens een bezoek aan Rome in 2022. Foto: CNS - Paul Haring

Kardinaal Rainer Maria Woelki is van plan juridische stappen te ondernemen nadat rechercheurs dinsdag zijn woning en andere gebouwen van het aartsbisdom Keulen doorzochten.

“Wat ons stoort is niet de inval zelf, maar dat de informatie en de datum naar de media zijn gelekt”, zei Woelki’s advocaat Björn Gercke tegen de krant Die Zeit. Daarom is hij van plan een aanklacht in te dienen tegen onbekenden wegens schending van de geheimhouding.

https://www.us12.list-manage.com/subscribe/post?u=d22144bf286104d517b638301&id=b3f10e4ed1

Ongeveer 30 politieagenten en vier openbare aanklagers voerden de huiszoekingen dinsdag uit.

Media al half uur eerder aanwezig

Gercke bekritiseerde het gedrag van sommige media en zei dat journalisten al een half uur voor de deur van de aartsbisschop stonden te wachten voordat de onderzoekers arriveerden. “We zouden vrijwillig alles hebben verstrekt wat het Openbaar Ministerie nodig had”, zei hij.

Een traditie van eeuwen tegenover de waan van de dag

In een wereld waarin alles voortdurend verandert en onder druk staat, is katholieke kwaliteitsjournalistiek een uniek en kostbaar goed. Op KN.nl heeft u altijd toegang tot het laatste nieuws uit kerk en samenleving, en vindt u uitgebreide reportages en verhelderende analyses van onze gespecialiseerde redacteuren.

Voor maar € 1,40 per week leest u altijd als eerste al het moois dat KN.nl te bieden heeft, heeft u online onbeperkt toegang tot al onze artikelen én steunt u het voortbestaan van de laatste katholieke krant van Nederland.

Dus geef om katholieke kwaliteitsjournalistiek en word lid van KN Online.