<

Geef om katholieke journalistiek

doneer
Ecologie

Poolse en Duitse kerkleiders na massale vissterfte: bescherm het milieu beter

KN Redactie 23 augustus 2022
image
Uit protest tegen de massale sterfte van dieren hielden activisten maandag een stille wake in de Oder bij Krakau. Foto: ANP - Artur Widak/NurPhoto/Shutterstock

Poolse en Duitse kerkelijke leiders roepen op tot grotere inspanningen om het milieu te beschermen. Ze doen dit na een massale sterfte van vissen in de grensrivier de Oder, meldt persbureau KNA.

In de afgelopen weken stierven honderdduizenden vissen in die rivier. Nog altijd is niet duidelijk wie of wat er verantwoordelijk is voor de milieuramp.

https://www.us12.list-manage.com/subscribe/post?u=d22144bf286104d517b638301&id=b3f10e4ed1

In een gezamenlijke verklaring schrijven Poolse en Duitse katholieke bisschoppen en protestantse kerkleiders: “Wij Kerken ten oosten en westen van de Oder zijn verenigd in onze zorg dat al het mogelijke moet worden gedaan om het milieu te beschermen.”

Herstel flora en fauna

“Wij richten ons tot alle mensen van goede wil om samen te werken en het herstel van de flora en fauna in de Oder en zijn natuurlijke habitat mogelijk te maken”, vervolgen de kerkleiders.

De bevolking in de regio “is vol leed vanwege de massale sterfte van de visvoorraad” in de Oder, die “onze gemeenschappelijke natuurschat” is, “die we op beide oevers gezamenlijk beleven”.

https://www.kn.nl/abonnementen/

“De beelden van de dode vissen hebben mensen tot ver buiten onze regio geraakt, zelfs internationaal”, schrijven de kerkleiders. “We denken aan allen, professionals en vrijwilligers, die met deze moeilijke taak moeten omgaan en bidden voor hen.”

Poolse en Duitse bisschop

Van katholieke zijde werd de verklaring getekend door de aartsbisschop van Berlijn en de bisschop van het Poolse Zielona Gora-Gorzow.

Een traditie van eeuwen tegenover de waan van de dag

In een wereld waarin alles voortdurend verandert en onder druk staat, is katholieke kwaliteitsjournalistiek een uniek en kostbaar goed. Op KN.nl heeft u altijd toegang tot het laatste nieuws uit kerk en samenleving, en vindt u uitgebreide reportages en verhelderende analyses van onze gespecialiseerde redacteuren.

Voor maar € 1,40 per week leest u altijd als eerste al het moois dat KN.nl te bieden heeft, heeft u online onbeperkt toegang tot al onze artikelen én steunt u het voortbestaan van de laatste katholieke krant van Nederland.

Dus geef om katholieke kwaliteitsjournalistiek en word lid van KN Online.