fbpx
<

Geef om katholieke journalistiek

doneer
Gezin

Vaticaan geeft gezinnen gratis e-book en rozenkrans-app

KN Redactie 14 oktober 2021
image
Foto: James Coleman - unsplash.com

Het Vaticaanse Dicasterie voor Leken, Gezin en Leven en het Wereldwijde Gebedsnetwerk van de Paus hebben een geschenk voor gezinnen voor de maand oktober, die traditioneel gewijd is aan de rozenkrans.

‘Rozenkrans voor het gezin’ is een gratis e-book dat kan worden gebruikt met een eveneens gratis rozenkrans-app, de ‘Click to Prayer eRosary’. Zowel de app als het 21 pagina’s tellende digitale boekje zijn verkrijgbaar in het Engels, Spaans, Italiaans, Frans en Portugees.

Korte vragen en beelden

“Ik nodig u allen uit om deze rozenkrans te gebruiken, zodat we de kans niet missen om onze liefde voor Jezus en Maria, onze hemelse moeder, te versterken”, aldus kardinaal Kevin J. Farrell, prefect van het dicasterie, in een begeleidend schrijven. “De meditaties zijn kort, ontleend aan ‘Amoris Laetitia’ (pauselijk document uit 2016 over het gezin, red.) en gaan vergezeld van korte vragen en beelden die je kunnen helpen om na te denken in geloof, zelfs met kinderen.”

https://www.us12.list-manage.com/subscribe/post?u=d22144bf286104d517b638301&id=b3f10e4ed1

Veel van de vragen gaan over een gebeurtenis uit het leven van de Heilige Familie en moedigen ouders aan om iets van hun ervaring te delen.

Vreugde en boosheid

Bijvoorbeeld, na het bidden van het derde blijde mysterie – de geboorte van Jezus – wordt aan de ouders gevraagd: “Hoe voelde je je toen je ontdekte dat je ouders zou worden? Hoe was het om kinderen in de wereld te verwelkomen?”

Of, na het derde droevige mysterie – Jezus wordt gekroond met doornen – wordt aan familieleden gevraagd: “Hoe ga ik met mijn familieleden om als ze niet doen wat ik had gehoopt? Accepteer ik ze? Word ik boos? Bespot ik ze? Ben ik geduldig?”

Het e-book is te downloaden via de site van het dicasterie, de app is te downloaden via de Apple App Store en Google Play.

Rozenkransmarathon

In deze rozenkransmaand staan er meer activiteiten voor katholieke gezinnen op het programma. Zo organiseert onder andere de internationale hulporganisatie Kerk in Nood op 18 oktober een wereldwijde rozenkransmarathon voor kinderen.

(Bronnen: CNS, Kerk in Nood)