Geef om katholieke journalistiek

doneer

In Memoriam LEES MEER >

In Memoriam

In memoriam Henk Jongerius: ‘We hebben een feilloos gevoel voor God, maar laten dat niet toe’

Dominicaan en lieddichter Henk Jongerius is op 23 april op 82-jarige leeftijd overleden. Hij wordt herinnerd als “een met hoofd, hart en handen toegewijde man aan de gemeenschap die hij diende”.
In Memoriam

Theoloog Gerhard Lohfink overleden

Zijn boeken bereikten een groot internationaal lezerspubliek. De priester en wetenschapper sloeg een religieuze weg in die niet langer werd goedgekeurd door de kerkleiding.

Wereldkerk LEES MEER >

Woord van de paus LEES MEER >

Verdieping LEES MEER >

Analyse

Niets nieuws onder de zon? De waarde van de synodale ‘luisterfase 2.0’

De Nederlandse resultaten van de nieuwe synodale consultatiefase bevatten zo veel déjà-vu’s dat het de vraag is wat het nut van deze luisteroefening was. Toch moet deze luisterfase niet worden gezien als een zinloze herhaling van zetten.
Analyse

Een ‘katholiek’ hoofdlijnenakkoord? Wat Omtzigt voor elkaar kreeg (en wat niet)

De formerende partijen PVV, VVD, BBB en NSC kwamen tot een hoofdlijnenakkoord met een aantal onmiskenbaar ‘katholiek sociale’ paragrafen waarin de hand van Pieter Omtzigt te herkennen is. Maar de tekst bevat ook de nodige dubbelzinnigheden en tegenstrijdigheden.

Column LEES MEER >

Een traditie van eeuwen tegenover de waan van de dag

In een wereld waarin alles voortdurend verandert en onder druk staat, is katholieke kwaliteitsjournalistiek een uniek en kostbaar goed. Op KN.nl heeft u altijd toegang tot het laatste nieuws uit kerk en samenleving, en vindt u uitgebreide reportages en verhelderende analyses van onze gespecialiseerde redacteuren.

Voor maar € 1,40 per week leest u altijd als eerste al het moois dat KN.nl te bieden heeft, heeft u online onbeperkt toegang tot al onze artikelen én steunt u het voortbestaan van de laatste katholieke krant van Nederland.

Dus geef om katholieke kwaliteitsjournalistiek en word lid van KN Online.