<

Geef om katholieke journalistiek

doneer
image
Column

Katholieke singlesdag door de filter

Nathalie De Clerck 6 februari 2023

Mijn brein produceert aan de lopende band ideeën. Dat gaat buiten mijn wil om: de ideeën komen gewoon en ik kan ze niet tegenhouden. Zegen of vloek? Dat weet ik nog steeds niet. Sommige ingevingen bleken immers levensveranderend; andere stierven terecht een stille dood.

Voor mijn plezier Iers-Gaelisch leren spreken was bijvoorbeeld niet bepaald een slimme zet – maar van de beslissing om een no-nonsense boek te schrijven over gezonde liefdesrelaties heb ik dan weer helemaal geen spijt.

https://www.kn.nl/abonnementen/

Het leven zijn werk laten doen

Soms is het lastig, die ideeënfabriek in mijn hoofd. Ook voor mijn omgeving. Zo mag manlief geregeld allerlei plannen aanhoren, terwijl hij heel goed weet dat die nooit zullen worden gerealiseerd. Hij blijft er evenwel erg rustig onder.

Dat heb ik in de loop der jaren van hem overgenomen: ik heb geleerd om niet meer meteen in de uitvoeringsmodus te schieten. Nu laat ik eerst het leven zijn werk doen: als een idee na een paar drukke dagen nog steeds niet vergeten is, dan is het een kanshebber. En pas als later in gebed bevestigd wordt dat ik er iets mee moet, ga ik er dieper over nadenken.

Gods wil

Dankzij die dubbele filter ben ik niet langer gefrustreerd wanneer ik een (naar mijn gevoel op dat moment) geweldig idee niet onmiddellijk kan opschrijven of uitwerken. Ik leef in vertrouwen: als God wil dat het uitgevoerd wordt, zal Hij wel leiding geven aan mijn drukke leven en dito brein. Win-win-win-win: voor God, voor mij, voor mijn omgeving en voor iedereen aan wie het idee ten goede komt.

“Ik leef in vertrouwen: als God wil dat het uitgevoerd wordt, zal Hij wel leiding geven aan mijn drukke leven en dito brein”

Op de hemelse bevestiging is het soms wel lang wachten, ondervond ik recent nog. Anderhalf jaar geleden bedacht ik dat ik een ontmoetingsdag voor katholieke singles zou kunnen organiseren. Ik ken immers heel wat leuke alleenstaande mannen en vrouwen die niets liever willen dan trouwen en een gezin stichten, maar geen geschikte partner vinden. Manlief vond het maar niks, dat plan om huwelijksbureau te gaan spelen, maar uit mijn hoofd was het idee niet meer weg te slaan.

Alleen was de tijd blijkbaar nog niet rijp, want daarboven bleef het stil. Tot ik op een mooie januari-ochtend wakker werd en wist: nú moet ik het doen. Daarna ging het snel. Datum, locatie, activiteiten, programma, website: nog geen week later was het allemaal geregeld. Ik stond er zelf van te kijken. De Heer ging duidelijk voor mij uit en zette de juiste deuren open. Halleluja!

https://www.kn.nl/abonnementen/

Gebedskring voor singlesdag?

Kent u katholieke singles die al even zoeken naar een partner? Spreek ze dan gerust aan en nodig ze uit om mee te doen – zo zet u op uw beurt voor hen de juiste deuren open. U kunt ook helpen door te bidden voor dit initiatief, dat ik toevertrouw aan de Heilige Familie.

Eigenlijk zou ik daar een gebedskring rond kunnen opzetten, bedenk ik net; katholieke gezinnen stichten is immers ook een manier om de Blijde Boodschap te verkondigen. Maar nee, die gebedskring, dat is voor later. Misschien. Want ook dat idee moet nu eerst even door mijn dubbele filter heen.

Nathalie De Clerck is tolk, vertaalster, single- en relatiecoach, echtgenote, en moeder van vier kinderen en twee pleegkinderen. Elke drie weken schrijft ze een column in Katholiek Nieuwsblad.

De ontmoetingsdag voor katholieke singles is op 25 maart. Info: singledag.liefdesverklaring.be.

Een traditie van eeuwen tegenover de waan van de dag

In een wereld waarin alles voortdurend verandert en onder druk staat, is katholieke kwaliteitsjournalistiek een uniek en kostbaar goed. Op KN.nl heeft u altijd toegang tot het laatste nieuws uit kerk en samenleving, en vindt u uitgebreide reportages en verhelderende analyses van onze gespecialiseerde redacteuren.

Voor maar € 1,40 per week leest u altijd als eerste al het moois dat KN.nl te bieden heeft, heeft u online onbeperkt toegang tot al onze artikelen én steunt u het voortbestaan van de laatste katholieke krant van Nederland.

Dus geef om katholieke kwaliteitsjournalistiek en word lid van KN Online.