fbpx
<

Geef om katholieke journalistiek

doneer
image
Column

Niets is onmogelijk

Dominique Sturrus 11 juli 2022

Aan het begin van de lente vind ik het altijd heerlijk om lange stukken te rijden. De bomen gaan weer bloeien en als het meezit kom ik nog wat bloesem tegen. Dit keer reed ik vanuit Den Haag naar Eindhoven. Naast een verkeerslicht keek ik de berm in en zag ik daar een gigantische doornstruik. Niet echt mijn favoriet, maar niet lelijk om te zien.

https://www.kn.nl/abonnementen/

Terwijl ik wachtte op een groen verkeerslicht keek ik iets langer naar deze struik. Aan de zijkant zag ik iets van kleur. Een grote gekleurde bloem vond haar weg door die prikkende doornstruik en liet zichzelf zien.

Gods humor

Vind je ook niet dat God ongelofelijke goede humor heeft? Hij vraagt ons om dingen te doen die eigenlijk onmogelijk zijn! Ik zie het dan helemaal voor me. Jezus die aan zijn leerlingen van alles vraagt en de leerlingen die stomverbaasd terugkijken.

Stel je voor dat je op een boot zit en Jezus loopt over het water jouw kant op, zoals in Mattheus 14. Hij zegt je dat je over het water naar hem toe kan komen lopen, maar je weet nog niet zeker dat het Jezus is. Wat doe je? Ga je lachen? Zou je het gelijk doen? Over het water lopen is toch onmogelijk?

“Als God ons iets vraagt en weten dat we Hem kunnen vertrouwen, dan zal Hij ons bijstaan om het onmogelijke mogelijk te maken.”
- Dominique Sturrus

Ik denk dat ik eerst heel hard zou lachen en een soort van de ongelovige Thomas zou uithangen. Als ik echt zeker ben dat het Jezus is, waarom niet? Het enige vervelende wat er kan gebeuren is een nat pak.

Heeft God jou ooit iets gevraagd waarvan jij dacht: Dit is onmogelijk! Heb je het toen wel gedaan of heb je opgegeven?

Het onmogelijke mogelijk maken

Wat wil ik hier nu eigenlijk mee zeggen? Met God is niets onmogelijk! Als God ons iets vraagt en weten dat we Hem kunnen vertrouwen, dan zal Hij ons bijstaan om het onmogelijke mogelijk te maken.

Net als die bloem in die doornstruik. Die bloem die erop vertrouwt dat het zonlicht en de regen hem sterk genoeg maken om te groeien. Zelfs zo sterk, dat hij tussen de doornen zichtbaar wordt en straalt.

Geef niet op

Ik weet ook dat het moeilijk is. Soms worden er onmogelijke dingen van ons gevraagd en ook ik weet dan niet wat te doen, welke keuzes ik moet maken en of het ooit nog goed gaat komen. Wel weet ik dat ik het niet alleen hoef te doen, maar het wel vaak alleen wil doen. Alleen is niet alles mogelijk, maar met God…

https://www.us12.list-manage.com/subscribe/post?u=d22144bf286104d517b638301&id=b3f10e4ed1

Wees dus als die bloem en zet door! Geef niet op! Het is soms makkelijker om op te geven, omdat we van tevoren vaak denken dat we het niet kunnen of omdat de maatschappij ons zegt dat het onmogelijk is. Vergeet dat, want voor God is niets onmogelijk!