fbpx
<

Geef om katholieke journalistiek

doneer
Foto: CNS photo - Filippo Monteforte, Reuters pool
In beeld

Bij de ‘ontwarster van knopen’ besluit de paus zijn gebedsmarathon tegen corona

Catholic News Service 1 juni 2021

Paus Franciscus beëindigde gisteren de door hem geïnitieerde maandlange rozenkransmarathon. Hij wendde zich daarbij opnieuw tot Maria, ontwarster van knopen, om te bidden voor mensen die lijden onder de coronapandemie.

Een Duitse afbeelding van ‘Onze-Lieve-Vrouw die de knopen ontwart’ – een afbeelding van Maria die zeer geliefd is door de paus – stond centraal in een processie naar de Vaticaanse tuinen en was het middelpunt van de vroege avondgebedsdienst op 31 mei.

Einde van de pandemie

“Elke dag namen we onze rozenkransen in onze handen, we hebben onze ogen op u gericht, Moeder van Barmhartigheid, en u smekend dat de pandemie zou eindigen en dat de mensheid haar dagelijkse leven met meer zekerheid zou kunnen hervatten”, zei de paus terwijl hij het gebed introduceerde.

[BEELDGALERIJ - Gebruik de pijltjes om te blader] Paus Franciscus gaat voor bij het gebed in de Vaticaanse tuinen. | Foto's: CNS photo - Filippo Monteforte, Reuters pool

Paus Franciscus was de meimaand begonnen met het bidden van de rozenkrans in de Sint-Pietersbasiliek. Elke dag daarna werd het gebed geleid door mensen die zich verzamelden in een ander Mariaheiligdom of andere kerk over de hele wereld en werd het live uitgezonden via Vaticaanse mediakanalen.

Kopie

Voor de laatste rozenkransrecitatie gaf bisschop Bertram Johannes Meier van Augsburg, Duitsland, de paus een speciale kopie van een olieverfschilderij van Maria die knopen ontwaart; het origineel, geschilderd door Johann Georg Melchior Schmidtner, hangt in een kerk in Augsburg waar paus Franciscus het als student zag en de toewijding met anderen begon te delen.

Na de recitatie werd het exemplaar afgeleverd bij de Domus Sanctae Marthae, waar paus Franciscus woont.

https://www.kn.nl/abonnementen/