<

Geef om katholieke journalistiek

doneer
In beeld

Drie koningen kwamen van verre…

KN Redactie 6 januari 2020
image
Driekoningen in El Salvador Foto: CNS Photo - Jose Cabezas, Reuters

6 januari is het feest van de Openbaring van de Heer, beter bekend als Driekoningen.

Gevierd wordt dat de drie wijzen of koningen uit het Oosten op zoek gingen naar het pasgeboren Kind, en Jezus in Bethlehem vonden en Hem daar hun lof brachten.

Overal in de wereld worden optochten gehouden voor het feest, zoals hierboven in El Salvador, waar als koning verklede jongemannen onderdeel uitmaken van een groep Historiantes. In Bolivia nemen mensen beeldjes van het Kind Jezus mee naar de Mis, terwijl in Italiaanse stoeten La Befana een rol speelt, een vrouw die volgens de legende op de vooravond van Driekoningen de huizen bezoekt: ze schenkt brave kinderen snoepgoed, terwijl ondeugende kinderen steenkool in hun sokken vinden.

Klik hieronder op de pijltjes voor meer Driekoningen-stoeten wereldwijd (foto’s: CNS Photo – Reuters en Paul Haring):

Een traditie van eeuwen tegenover de waan van de dag

In een wereld waarin alles voortdurend verandert en onder druk staat, is katholieke kwaliteitsjournalistiek een uniek en kostbaar goed. Op KN.nl heeft u altijd toegang tot het laatste nieuws uit kerk en samenleving, en vindt u uitgebreide reportages en verhelderende analyses van onze gespecialiseerde redacteuren.

Voor maar € 1,40 per week leest u altijd als eerste al het moois dat KN.nl te bieden heeft, heeft u online onbeperkt toegang tot al onze artikelen én steunt u het voortbestaan van de laatste katholieke krant van Nederland.

Dus geef om katholieke kwaliteitsjournalistiek en word lid van KN Online.