fbpx
<

Geef om katholieke journalistiek

doneer
Foto: Ramon Mangold
In beeld

Een laatste vaarwel aan kardinaal Simonis

KN Redactie 11 september 2020

Familie, vrienden, (oud-)medewerkers en diverse notabelen verzamelden zich gisteren in Utrecht voor een laatste eerbetoon aan de vorige week overleden kardinaal Ad Simonis. De uitvaartplechtigheid vond plaats in Utrechtse Sint-Catharinakathedraal, met de huidige aartsbisschop van Utrecht, kardinaal Eijk, als hoofdcelebrant. Namens het Koninklijk Huis was Kamerheer van de Koning Joost van Lanschot aanwezig, de Nederlandse regering werd vertegenwoordigd door minister Ferd Grapperhaus.

In besloten kring

Na de plechtigheid gingen familieleden, enkele vrienden en de bisschoppen naar begraafplaats Sint Barbara. Daar vond de begrafenis in besloten kring plaats.

Fotograaf Ramon Mangold – die woensdag ook bij het publieke afscheid in Utrecht aanwezig was – maakte een fotoreportage van het laatste eerbetoon.

(Gebruik de pijltjes om te bladeren) Foto's: Ramon Mangold

Aanbieding: bestel het KN-bewaarnummer over kardinaal Simonis voor € 3,-

Katholiek Nieuwsblad staat deze week uitgebreid stil bij het overlijden van kardinaal Simonis. Met nog meer prachtige foto’s van Ramon Mangold, reacties uit binnen- en buitenland, zijn levensverhaal en meer.

Een editie om te bewaren of anderen cadeau te doen.

Bestel dit bijzondere nummer voor slechts € 3,- via onze webwinkel. Gebruik hiervoor bij het afrekenen de kortingscode: simonis