<

Geef om katholieke journalistiek

doneer
In beeld

Nieuwe abt Koningshoeven gezegend

KN Redactie 9 mei 2022
image
Dom Isaac Majoor (70), de nieuwe abt van Abdij Koningshoeven. Foto: Ramon Mangold

Tijdens een Eucharistieviering ontving zaterdag dom Isaac Majoor (70) de abtszegening. Majoor werd in april gekozen tot abt van de Abdij Koningshoeven. Zijn voorganger, dom Bernardus Peeters, was in februari verkozen tot generaal-overste van alle trappistenkloosters wereldwijd.

Majoor ontving de abtzegening uit handen van bisschop Gerard de Korte van Den Bosch. Dom Isaac Majoor (70) was al sinds 2005 prior van de trappistenabdij Koningshoeven en daarmee plaatsvervanger van abt Bernardus Peeters.

‘Eerst komen de broeders’

“Ik moet nu vooral alert zijn op de spirituele begeleiding van de broeders”, zei hij kort na zijn verkiezing tot abt tegen Katholiek Nieuwsblad. “Dat zal de belangrijkste taak zijn die ik op mijn bordje krijg. Eerst komen de broeders, dan een hele tijd niets, dan de rest pas.”

Fotogalerij van de plechtigheid: klik op de pijltjes voor meer beeld. | Foto's Ramon Mangold

De nieuwe abt werd op 15 oktober 1951 in Laren geboren als Peter Majoor in een gezin van uiteindelijk twaalf kinderen. Hij werkte jarenlang in de zorg, het laatst als leidinggevende van een afdeling van het Wilhelmina Kinder Ziekenhuis in Utrecht. Daarnaast deed hij veel ontwikkelingswerk in Afrika.

Gerechtigheid en vrede

Op 2 oktober 1995 trad hij in bij de trappisten van Koningshoeven, waar hij op 14 juli 2001 zijn eeuwige geloften aflegde. De Bossche bisschop Antoon Hurkmans wijdde hem op 23 november 2003 tot priester.

Als wapenspreuk koos Majoor voor Gerechtigheid en vrede kussen elkaar, naar Psalm 85,10.

https://www.kn.nl/abonnementen/

Een traditie van eeuwen tegenover de waan van de dag

In een wereld waarin alles voortdurend verandert en onder druk staat, is katholieke kwaliteitsjournalistiek een uniek en kostbaar goed. Op KN.nl heeft u altijd toegang tot het laatste nieuws uit kerk en samenleving, en vindt u uitgebreide reportages en verhelderende analyses van onze gespecialiseerde redacteuren.

Voor maar € 1,40 per week leest u altijd als eerste al het moois dat KN.nl te bieden heeft, heeft u online onbeperkt toegang tot al onze artikelen én steunt u het voortbestaan van de laatste katholieke krant van Nederland.

Dus geef om katholieke kwaliteitsjournalistiek en word lid van KN Online.