fbpx
<

Geef om katholieke journalistiek

doneer
Paus Franciscus krijgt tekeningen en kleurplaten aangeboden van Afghaanse vluchtelingenkinderen Foto: CNS Photo - Vatican Media
In beeld

Paus ontmoet Afghaanse vluchtelingen

Catholic News Service 24 september 2021

Toen Pary Gul, een christelijke vrouw uit Afghanistan, paus Franciscus op 22 september ontmoette, gaf ze hem haar trouwring als herinnering aan haar echtgenoot, die verdwenen is en mogelijk door de Taliban vermoord is.

Volgens de Vaticaanse krant L’Osservatore Romano accepteerde paus Franciscus de ring, maar alleen op voorwaarde dat Gul hem voor hem zou bewaren “als een verbintenis van vriendschap en een teken van hoop”.

image
Paus Franciscus neemt de trouwring in ontvangst van een Afghaanse vrouw wiens man verdween na de machtsovername van de Taliban. Foto: CNS Photo - Vatican Media

De 57-jarige Gul was een van de 14 Afghaanse christenen die de paus ontmoette vlak voor zijn wekelijkse algemene audiëntie. Het Italiaanse leger hielp de drie christelijke families Kabul te ontvluchten na de Taliban-overname half augustus. Ze zijn ondergebracht in Noord-Italië door een katholieke liefdadigheidsinstelling.

Noodbericht

Gul werd vergezeld door haar vier kinderen, die tussen de 14 en 25 jaar oud zijn. Ze vertelde L’Osservatore Romano dat de kinderen het gezin hebben gered door een noodbericht via hun telefoons te sturen. Ze hadden zich vier dagen in een kelder verstopt.

https://www.kn.nl/abonnementen/

“Mijn man werd eerst ontslagen en vervolgens gearresteerd, en we hebben niets meer van hem vernomen”, zei ze. Ze denkt dat “iemand ons waarschijnlijk heeft aangeklaagd omdat we christenen zijn”.

Kleurplaten

Nog twee andere Afghaanse gezinnen ontmoetten de paus. De kinderen gaven paus Franciscus tekeningen en kleurplaten.

[FOTOGALERIJ - Gebruik de pijltjes om te bladeren] Foto's: CNS Photo - Vatican Media