<

Geef om katholieke journalistiek

doneer
Kardinaal Eijk leidt een sacramentsprocessie in Lourdes. Foto: Ramon Mangold
In beeld

Ruim 1300 Nederlandse pelgrims op bedevaart naar Lourdes

KN Redactie 1 mei 2023

Ruim 1300 Nederlandse pelgrims reisden op zaterdag per bus, trein en vliegtuig af naar het Franse Mariaheiligdom Lourdes.

Kardinaal Wim Eijk, die tevens aartsbisschop is van het aartsbisdom, en hulpbisschop Herman Woorts, begeleiden de grote groep pelgrims.

Kinderen en jongeren

Volgens de organisatoren zijn er tussen de 1300 pelgrims ook kinderen en ruim honderd jongeren. De bedevaartgangers komen uit diverse parochies van het aartsbisdom, maar ook uit andere delen van Nederland.

[BEELDGALERIJ - Gebruik de pijltjes om te scrollen] Foto's: Ramon Mangold

De bedevaart loopt tot en met donderdag en wordt georganiseerd door het aartsbisdom Utrecht en bedevaartorganisatie Huis voor de Pelgrim. Ook groepen uit het aartsbisdom die in deze periode met bedevaartorganisatie Christoffel Reizen naar Lourdes gaan, sluiten zich aan.

Bedevaartgangers

In de meimaand, ook wel Mariamaand genoemd, gaan veel katholieken op bedevaart. Katholiek Nieuwsblad staat in de komende editie van vrijdag stil bij wat bedevaartgangers beweegt.

https://www.kn.nl/abonnementen/

Een traditie van eeuwen tegenover de waan van de dag

In een wereld waarin alles voortdurend verandert en onder druk staat, is katholieke kwaliteitsjournalistiek een uniek en kostbaar goed. Op KN.nl heeft u altijd toegang tot het laatste nieuws uit kerk en samenleving, en vindt u uitgebreide reportages en verhelderende analyses van onze gespecialiseerde redacteuren.

Voor maar € 1,40 per week leest u altijd als eerste al het moois dat KN.nl te bieden heeft, heeft u online onbeperkt toegang tot al onze artikelen én steunt u het voortbestaan van de laatste katholieke krant van Nederland.

Dus geef om katholieke kwaliteitsjournalistiek en word lid van KN Online.