fbpx
<

Geef om katholieke journalistiek

doneer
Muziek

‘Teken van hoop’: Paddy Kelly geeft ‘lockdownconcert’ in Keulse kathedraal

Peter Doorakkers 3 juni 2020
image
Michael Patrick 'Paddy' Kelly nam een 'lockdownconcert' op in de Dom van Keulen. Screenshot: youtube.com - Michael Patrick Kelly

Zanger Michael Patrick Kelly heeft een opvallend concert gegeven in een lege Dom van Keulen.

Het ‘lockdownconcert’ werd al in de Goede Week opgenomen, maar ging afgelopen zondag pas in première. Het is terug te kijken via YouTube en de website van de kathedraal.

Opgenomen in lege Dom

Kelly nam de songs op in een lege Dom. Op enkele nummers kreeg hij vocale ondersteuning van rapper MoTrip en metalzangeres Jennifer Haben. Zij zijn zingend in de torens van de gotische kerk te zien.

‘Teken van hoop geven’

Volgens katholisch.de werd de zanger gevraagd door de aan het kathedraal kapittel verbonden priester Gerd Bachner. Kelly nam de uitnodiging graag aan, vertelt hij in een interview met Express.

“Nu er een sfeer heerst van angst voor de toekomst en isolatie, wilde ik een teken van hoop geven”, zei hij. “Ik ben de vertegenwoordigers van de Keulse Dom zeer dankbaar voor deze mogelijkheid.”

Kelly zingt onder meer Bob Dylans ‘Knockin’ on heaven’s door’ en het Salve Regina.

Tijdelijke geloften

Michael Patrick ‘Paddy’ Kelly werd bekend als lid van The Kelly Family. Het geloof is hem niet vreemd; van 2004 tot 2010 maakte hij deel uit van de Broeders van Sint-Jan, waar hij de tijdelijke geloften aflegde.

Terugblik

Na zijn uittreden nam hij onder meer een album op waarin hij terugblikte op zijn tijd in het klooster. Ook hield hij een tournee langs verschillende kerken in samenwerking met de katholieke hulporganisatie Bonifatiuswerk.