fbpx
<

Geef om katholieke journalistiek

doneer
Muziek

The Passion dit keer echt in Roermond

Selinde van Dijk-Kroesbergen 6 november 2020
image
The Passion vindt volgend jaar in Roermond plaats. Foto: KRO-NCRV

De elfde editie van het muziekspektakel The Passion wordt op Witte Donderdag in Roermond gehouden. Omroep KRO-NCRV heeft dit vandaag officieel bekend gemaakt.

Vorig jaar stond het spektakel ook al gepland in de bisschopsstad, maar kon het vanwege de corona-uitbraak geen doorgang vinden. Het verhaal over het lijden van Christus wordt op 1 april 2021 live vanaf het Munsterplein op NPO1 uitgezonden.

Andere opzet

KRO-NCRV maakte al eerder bekend dat de opzet van de aankomende editie anders zal zijn, dan die van eerdere edities. Het evenement wordt fors verlengd: het start op Aswoensdag en zal op Paaszondag eindigen met een extra tv-uitzending.

“Dit zou weleens de meest indrukwekkende editie ooit kunnen worden”
- Wethouder Angely Waajen

Hoe de editie er exact uit gaat zien, is nog onbekend, zegt persvoorlichter Matthijs de Bruijn van KRO-NCRV. Wel liggen er al allerlei verschillende scenario’s klaar die rekening houden met diverse mogelijke coronamaatregelen.

Prachtig initiatief

Vorig jaar had het bisdom Roermond samen met de andere kerken in de stad een uitgebreid randprogramma georganiseerd. “Dit jaar weten we nog helemaal niet wat we om The Passion heen kunnen doen. Alles moet natuurlijk wel veilig zijn”, zegt Matheu Bemelmans van het bisdom Roermond.

Het bisdom is hoe dan ook blij dat Roermond de gaststad van The Passion 2021 mag zijn. “Het is een prachtig initiatief om het lijdensverhaal van Jezus bij een grote groep mensen bekend te maken die hier normaal gesproken niet snel mee in aanraking komen”, aldus Bemelmans.

Hoop en perspectief

Wethouder Angely Waajen van Roermond zei: “Nadat het evenement eerder dit jaar helaas niet kon doorgaan, hebben we contact gehouden en samen afgetast of het mogelijk zou zijn het wederom in Roermond te organiseren. Ik ben dan ook erg blij dat het gelukt is. Hoe The Passion in Roermond er exact uit gaat zien weten we nog niet, maar dit zou weleens de meest indrukwekkende editie ooit kunnen gaan worden in een tijd waar zoveel behoefte is aan een verhaal van hoop en perspectief.”

https://www.us12.list-manage.com/subscribe/post?u=d22144bf286104d517b638301&id=b3f10e4ed1