<

Geef om katholieke journalistiek

doneer
Inspiratie

Paradijsvogelbloem met Pasen centraal op Sint-Pietersplein

KN Redactie 12 maart 2019
image
Strelitzia wordt ook wel paradijsvogelbloem genoemd. Foto: Royal Flora Holland

Al decennialang verzorgt de Nederlandse sierteeltsector elk jaar met Pasen de bloemen en planten op het Sint-Pietersplein. Dit jaar is de hoofdbloem Strelitzia.

“Bedankt voor de prachtige bloemen uit Nederland.” Elk jaar met Pasen bedankt de paus de Nederlandse kwekers en handelaren voor de bloemen en planten waarmee het Sint-Pietersplein is versierd.

Ook dit jaar komen de bloemen en planten die met Pasen te zien zijn weer uit Nederland. Dat gebeurt onder regie van hoofdarrangeur Paul Deckers en in nauw overleg met het Vaticaan. Royal Flora Holland maakte bekend dat de hoofdbloem dit jaar Strelitzia is.

Link met het geloof

Paul Deckers: “Strelitzia is een prachtige jungleplant met bloemen met geweldige kleuren. Oranje en blauw geven een krachtig effect en hebben een koninklijk tintje.”

De hoofdarrangeur kwam er bovendien achter dat de bloem een link heeft met het geloof. “De plant staat voor onsterfelijkheid en vrijheid. De vlammen in de plant staan symbool voor de Heilige Geest die neerdaalt op de apostelen. Prachtig toch? Dit verhaal ga ik zeker vertellen zodra ik weer in het Vaticaan ben.”

Prachtige promotie

De bloem is ook wel bekend onder de naam paradijsvogelbloem. De hoofdbloem van vorig jaar, Cymbidium, is ook dit jaar terug te zien in het totale ontwerp. “

Royal Flora Holland is blij met de kans om het Sint-Pietersplein jaarlijks te kunnen versieren. Het is prachtige promotie voor ons product,” beaamt Deckers. Op dinsdag 16 april 2019 gaan de bloemen en planten op transport naar Rome vanaf de Keukenhof.