<

Geef om katholieke journalistiek

doneer
Inspiratie

Videokanaal Nederlandse Bisschoppenconferentie groeit door

KN Redactie 23 november 2018
image

De Nederlandse Bisschoppenconferentie heeft besloten door te gaan met haar videokanaal katholiekleven.nl. Projectleider Daphne van Roosendaal bouwt verder op de fundering die in tijdens drie jaar proefdraaien is gelegd.

katholiekleven.nl laat via filmpjes, podcasts, fotoseries en berichten zien wat er in de Kerk speelt. Hoewel de items wel een actuele aanleiding hebben, is het geen nieuwssite, zegt projectleider Daphne van Roosendaal. “Op katholiekleven.nl gaat het om de inhoud. Bij ons draait het altijd om geloof, hoop en liefde.” Buiten de website heeft katholiekleven.nl ook een nieuwsbrief, YouTubekanaal en Facebookpagina.

Het kanaal laat veel zien van de link tussen de wereldkerk en de Nederlandse Kerk. “Een voorbeeld is de Werelddag van de Armen”, zegt Daphne van Roosendaal. “We plaatsten de boodschap die paus Franciscus voor de armen had en een filmpje waarin te zien is hoe hij op die dag met 1500 mensen eet. Tegelijk laten we ook zien wat Nederlandse parochies op die dag doen. Daarmee helpen we andere parochies: die kunnen via die filmpjes inspiratie opdoen voor hun eigen initiatieven.”

Hoewel de proefperiode is afgelopen, blijft katholiekleven.nl experimenteren met nieuwe ideeën voor het kanaal. Zo gaat de site in 2019 een live stream uitproberen: daarmee is bijvoorbeeld een Mis live te volgen.

Een traditie van eeuwen tegenover de waan van de dag

In een wereld waarin alles voortdurend verandert en onder druk staat, is katholieke kwaliteitsjournalistiek een uniek en kostbaar goed. Op KN.nl heeft u altijd toegang tot het laatste nieuws uit kerk en samenleving, en vindt u uitgebreide reportages en verhelderende analyses van onze gespecialiseerde redacteuren.

Voor maar € 1,40 per week leest u altijd als eerste al het moois dat KN.nl te bieden heeft, heeft u online onbeperkt toegang tot al onze artikelen én steunt u het voortbestaan van de laatste katholieke krant van Nederland.

Dus geef om katholieke kwaliteitsjournalistiek en word lid van KN Online.