fbpx
<

Geef om katholieke journalistiek

doneer
Jong

‘Carlo’s missie voortzetten’: Zalige Carlo Acutis geëerd met eigen computerspel

Luuk van den Einden 28 maart 2023
image
'The Acutis Game' wordt een computerspel waarin spelers samen met de zalige Carlo Acutis de Kerk kunnen ontdekken en een groot aantal heiligen kunnen ontmoeten. Beeld: Faith Games Inc

Paus Johannes Paulus II, Maximiliaan Kolbe en andere heiligen in de metaverse ontmoeten? De makers van The Acutis Game willen het mogelijk maken met een computerspel gebaseerd op de zalige Carlo Acutis.

“In The Acutis Game beleef je avonturen samen met de zalige Carlo Acutis”, belooft Faith Games Inc op zijn website. “Je ontdekt de levens van katholieke heiligen, ziet bijzondere heilige plaatsen en ervaart bijbelse verhalen.” The Acutis Game, dat momenteel in ontwikkeling is, bevat een open wereld die in de toekomst alsmaar groter moet worden.

Fanatiek gamer

De Amerikaanse katholieke spelontwikkelaar Faith Games Inc ontwikkelt het spel ter ere van Carlo Acutis, een Italiaanse jongen die in 2006 op vijftienjarige leeftijd overleed aan leukemie en in 2020 zalig werd verklaard.

https://www.kn.nl/abonnementen/

Carlo Acutis staat erom bekend de eerste zalige te zijn die het internet gebruikte om te evangeliseren: voor zijn dood maakte hij een website over eucharistische wonderen. Zelf was hij ook een fanatiek gamer.

‘Carlo’s missie voortzetten’

“Carlo begreep de waarde van het internet als middel om het Evangelie te verkondigen”, schrijven de makers op hun website. “Wij willen Carlo’s missie voorzetten door nieuwe vormen van media te gebruiken voor evangelisatie. We willen mensen meenemen op een virtuele reis door de Kerk waar hij zo van hield.”

Het spel komt naar alle waarschijnlijkheid in oktober uit, precies drie jaar na de zaligverklaring van Carlo Acutis. In de eerste instantie alleen op de computer, maar de makers hebben de ambitie om het spel daarna ook voor consoles en zelfs virtual reality.

Nog niet af

Een half jaar voor verschijning hebben de makers een trailer van The Acutis Game uitgebracht. Wat precies het doel van het spel is, wordt daaruit niet duidelijk; er worden enkel beelden getoond van Carlo Acutis in het bijzijn van verschillende heiligen.

https://www.us12.list-manage.com/subscribe/post?u=d22144bf286104d517b638301&id=b3f10e4ed1

Wat de trailer wel duidelijk maakt, is dat er nog veel gedaan moet worden voordat het spel kan uitkomen. De omgevingen zijn erg kaal en de personages bewegen houterig. Toch kan The Acutis Game al besteld worden.

Bekijk hier de trailer: