fbpx
<

Geef om katholieke journalistiek

doneer
Jong

Een jonge katholiek zijn: verdieping met JBDB on Tour

Redactie KN Jong 2 september 2020
image
(Afbeelding: Bisdom Den Bosch)

Jong en katholiek zijn: hoe doe je dat? Jong Bisdom Den Bosch on Tour biedt jongeren drie verdiepingsavonden om hen te helpen het geloof een plaats in hun leven te geven.

Tijdens de avonden van JBDB on Tour gaat René Lamers, bisschoppelijk gedelegeerde voor jeugd en jongeren, met jonge mensen van zestien tot dertig jaar in gesprek rondom het thema ‘een jonge katholiek zijn’. De eerste avond, op 10 september, staat in het teken van geloven in het dagelijks leven; niet alleen geloven in de kerk, maar ook bijvoorbeeld op school of werk.

Bijbel en barmhartigheid

De invulling van de tweede en derde avond laat de organisatie deels afhangen van wat de deelnemers zelf interessant vinden, zegt jongerenwerkster Ingrid van Zeeland. “We hebben de thema’s bedacht aan de hand van de ideeën die jongeren op het jongerenplatform van Jong Bisdom Den Bosch aandroegen.”

De tweede avond zal in ieder geval in het teken staan van de zeven geestelijke werken van barmhartigheid. “De bedroefden troosten en de zondigen vermanen, wat is dat en hoe doe je dat in het dagelijks leven?” legt Van Zeeland uit.

De derde avond gaat over praktisch gebruik van de Bijbel. Die avond zal Lamers spreken over geestelijke voeding buiten de Mis en hoe je de Bijbel daarbij kan gebruiken.

College Tour

Tijdens JBDB on Tour is niet alleen Lamers aan het woord; er is ook ruimte voor gesprekken, discussies en opdrachten die coronaproof gedaan kunnen worden. “Het is een stukje geloofsverdieping”, vertelt Van Zeeland. “Bij JBDB on Tour ga je samen op weg op je zoektocht naar God.”

Dit is het tweede jaar van JBDB on Tour, dat geïnspireerd is door College Tour. “Vorig jaar gingen we ook echt op weg, langs verschillende steden”, zegt Van Zeeland. Dit jaar blijft JBDB on Tour in ’s-Hertogenbosch vanwege het coronavirus.

Deelname aan JBDB on Tour is gratis, maar inschrijven is vanwege de coronamaatregelen wel verplicht. De eerste avond is op 10 september, de tweede op 2 oktober en de derde op 12 november. Iedere avond is apart te volgen.