<

Geef om katholieke journalistiek

doneer
Jong

“Hij opent zijn deuren voor mij”

Richella Bansi 26 februari 2019
image
"Hij opent zijn deuren voor mij!" (Foto: pixabay.com)

Hoi allemaal! Mijn naam is Richella, Ik ben 19 jaar oud en ik woon in Den Haag. Mijn ouders zijn Surinaams-Hindoestaans, maar zij zijn zelf niet praktiserend Hindoestaans. Ik daarom ook niet, tóch geloofde ik dat er een God moest bestaan. In mijn (eerste!) blog deel ik met jullie mijn roeping naar het geloof!

Op een vrijdagmiddag was ik met mijn beste vriendin Jessica in het centrum van Den Haag. Zij kwam met het voorstel om de rozenkrans te bidden in de kapel van de Broeders van St. Jan. Ik vond het een gek idee, want het was allemaal nieuw voor mij. Maar zonder twijfel besloot ik om mee te gaan, ik was namelijk best geïnteresseerd in het ontdekken van een nieuw geloof. Maar slechts een klein beetje interesse bracht mij ver; de eerste stap in de kapel voelde als thuiskomen.

“Ik voel een warmte, een liefde en ik word emotioneel”

Dit was mijn eerste ontmoeting met de Heer, en dat vond ik erg spannend. Ik sluit mijn ogen, en begin de Heer te danken dat Hij zó gastvrij is. Tijdens mijn gebed wist ik dat Hij aandachtig aan het luisteren was, ik voel een warmte, een liefde en ik word emotioneel. Ik voel een last van mijn schouders gaan en mijn hart is opgelucht. Na de rozenkrans verlaten wij de kapel, en ik deel vol enthousiasme mijn ervaring met Jessica. Ik vertelde dat ik mij altijd zo goed wil blijven voelen. Door deze goede, liefdevolle en warme omarming van de Heer wist ik het zeker: Hij roept mij om Hem beter te leren kennen!

Ik wil geen moment verliezen, dus ik begon met wekelijkse geloofslessen bij de Blauwe Zusters. Mijn roeping werd steeds duidelijker, God bestaat en Hij opent zijn deuren voor mij!

Persoonlijk geroepen

Ik had soms mijn momenten dat ik afdwaalde en dat ik mijn twijfels had, maar de Heer bleef mij steeds weer terugroepen. Het katholieke geloof is een feit. Mijn feit in ieder geval. Wanneer ik tijd heb, ga ik met veel plezier naar jongerenevenementen, zo heb ik jongeren leren kennen die ook tot het katholieke geloof zijn bekeerd. Elk verhaal is anders, maar toch zo mooi om te horen hoe iedereen op een andere manier is geroepen. God weet de weg naar ieders hart.

Het stille, maar mooie moment wanneer ik de kapel binnenloop tijdens de aanbidding van het Allerheiligste en hoe Jezus mij dan persoonlijk welkom heet, wat wil ik nog meer? Natuurlijk, Hem zelf mogen ontvangen! En dit mag eindelijk gebeuren tijdens de Paaswake. Vanaf Aswoensdag begin ik vol hoop de dagen te tellen tot mijn doopsel, communie én vormsel!

Ik heb geleerd dat een roeping niet zomaar iets van het moment is: het bepaald grotendeels de rest van mijn toekomst. Daarom omarm ik vanaf nu mijn roeping; wat de Heer voor mij heeft, zal mij gelukkig maken. Bid voor mij? Ik bid voor jou!

“He waits for us to open the door of our hearts to Him’’

Veel liefs,

Richella