fbpx
<

Geef om katholieke journalistiek

doneer
Jong

“Ik geloof dat jongeren zich door deze lessen welkom voelen”

Redactie KN Jong 12 juli 2019
image
Coach Mario Sanchez met enkele deelnemende jongeren. (Foto: CNS photo, Ruby Thomas/The Record)

Een samenwerking tussen liefdadigheidsinstelling Catholic Charities in het Amerikaanse aartsbisdom Louisville en de profvoetbalclub Louisville City geeft jonge vluchtelingen een kans om hun zorgen te vergeten met voetbal. Spelers van de club verzorgen voetballessen voor jongeren met een vluchtelingenachtergrond.

Volgens Shaali Singogo, die de jonge vluchtelingen begeleidt, hebben veel van de jongeren onder zware omstandigheden geleefd. “Ze zijn in een nieuw land, spreken meestal weinig of geen Engels en gaan niet naar school”, zegt hij. “Dat is veel om te verwerken en dat bezorgt ze stress. Maar voetballen kunnen ze allemaal. Het helpt ze contact te maken met hun leeftijdsgenoten.”

Eenheid bevorderen

De club Louisville City wil samenwerken met organisaties die eenheid tussen mensen bevorderen, aldus coach Mario Sanchez. “Voetbal verenigt mensen, en het is het doel van onze club om gemeenschappen samen te brengen door sport”, legt hij uit. “Daarom heeft onze club deze samenwerking met Catholic Charities voorgesteld.”

Sanchez heeft in juni de eerste les aan een dertigtal jongeren gegeven. Hoewel de meesten geen Engels spraken, viel de taalbarrière weg zodra de bal op het veld kwam. “Ze kunnen zich verloren voelen in een vreemd land, maar zodra je ze op het voetbalveld loslaat, voelen ze zich thuis”, zegt Sanchez. “Ik geloof dat de jongeren zich door deze lessen hier welkom voelen.” (CNS)